Kerst dessert

Voor welk kerst dessert ga jij dit jaar? Houd je van klassiek, en ga je voor tiramisu of crème brûlée als kersttoetje? Of ben je meer fan van een makkelijke trifle of toetje in een glas?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Klassiek kersttoetje: tiramisu

Hét nummer één klassieke kerst nagerecht is als je het ons vraagt tiramisu. Eerder schreven we al over de ultieme tips en hotspots voor tiramisu. Ons favoriete recept? Dat vind je hieronder.

> naar het recept: tiramisu

Tiramisu

2. Klassiek kersttoetje: crème brûlée

Nog zo’n klassiek kersttoetje: crème brûlée. Hier lees je hoe je zo’n perfecte crème brûlée op tafel zet. En wil je nou direct aan de slag? Bekijk dan dit recept. 

> naar het recept: crème brûlée

Crème brûlée

3. Makkelijk toetje om te maken: trifle

Soms heb je gewoon zin in een feestelijk dessert dat makkelijk te maken is. Onze tip? Ga voor trifle. Met laagjes cake, custard en fruit stapel je zo’n toetje voor kerst zo op elkaar. Zo’n trifle bestaat in allerlei soorten en maten, maar onze favoriet is bij uitstek deze variant met citroen-meringue.

> naar het recept: citroen-meringue trifle

Citroen-meringue trifle

4. Grand dessert kerst 

Wil je echt groots uitpakken voor het kerst nagerecht? Ga dan voor een grand dessert en zet een aantal verschillende kleine zoete kersttoetjes op tafel. Denk aan een madeleine met vanillecustard, mini lava cake of een vanilleparfait met gember.

Maak van alle soorten een kleine versie en serveer meerdere porties op een grote plank of serveer per persoon op een bordje. Ook leuk voor bij een grand dessert? Macarons! Bekijk hieronder het recept.

> naar het recept: macarons

recept voor de beste macarons

5. Toetje kerst in een glas

Wil je je kerstdessert op een leuke manier presenteren? Ga dan voor een van deze kersttoetjes in een glas. Onze lievelings? Dat is zonder twijfel deze favoriete kersttaart in een glas: lemoncurdcheesecake.

> naar het recept: lemoncurdcheesecake

Lemoncurdcheesecake

6. Chocolademousse als kerst nagerecht

Het kerst dessert dat echt niet in deze lijst mag ontbreken is chocolademousse. Want ja, wie houdt er nu niet van chocolade? Het ultieme recept volgens Welmoed Bezoen (en dat kunnen wij alleen maar beamen) vind je hier:

> naar het recept: chocolate MF mousse

Chocolate MF mousse

Meer inspiratie voor kerst: