Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cornflake-panna cotta met notencrunch

Cornflake-panna cotta met notencrunch

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Verdeel 80 g cornflakes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 18-20 minuten in de oven. Laat afkoelen. Schep de geroosterde cornflakes in een maatbeker en roer de melk erdoorheen. Laat 30 minuten trekken.

  2. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Doe de rest van de cornflakes in een kom en plet ze grof. Meng de pinda’s erdoorheen. Doe de boter en de honing in een kleine pan en verhit al roerend op middelhoog vuur tot de boter gesmolten is en het mengsel bijna begint te koken. Laat iets afkoelen en schenk dit over het cornflakespindamengsel. Bestrooi met ½ tl zeezout en meng alles door elkaar. Verdeel het mengsel over de eerder gebruikte bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen. Het mengsel zal krokanter worden naarmate het afkoelt. Je kunt de notencrunch tot 3 dagen van tevoren maken en in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren.

  3. Giet de melk door een fijne zeef in een pan. Druk de cornflakes in de zeef goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te krijgen. Je moet ca. 435 ml melk overhouden. De cornflakes heb je niet meer nodig. Strooi het gelatinepoeder gelijkmatig over de melk en laat ca. 5 minuten staan tot de gelatine er nat uitziet en begint op te lossen. Verhit al roerend heel langzaam op laag vuur tot de melk dampend heet is, maar laat hem niet koken. Voeg de suiker toe en verwarm verder op laag vuur tot de suiker en de gelatine opgelost zijn. Haal de pan van het vuur en roer een snufje zout door de melk. Giet de melk nog een keer door een zeef in een maatbeker.

  4. Vet 4 kleine (ramekin)schaaltjes (à 150 ml inhoud) licht in met olie. Verdeel het melkmengsel over de schaaltjes en zet de schaaltjes minimaal 3 uur of een nacht in de koelkast. Stort de panna cotta’s op bordjes en bestrooi met de notencrunch.

Per portie: 484 kcal | 58 g koolhydraten | 22 g eiwit | 14 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Patricia Niven Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Myles Williamson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)