Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
cakerol met matcha

Cakerol met matcha en witte chocolade

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de chocoladecrème

Bereiding

  1. Doe voor de chocoladecrème  de witte chocolade in een kom. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en giet over de chocolade. Laat ca. 5 minuten staan en roer de crème dan glad. Dek de kom af en zet ca. 4 uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180 graden / hetelucht: 160 graden). Vet een vierkant bakblik (ca. 37×26 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Zorg dat je bakblik ongeveer deze afmetingen heeft, anders wordt de cake te dun of te dik.

  3. Splits de eieren boven twee aparte kommen. Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een schuimend en bleek mengsel. Meng de bloem, de maïzena, de matcha en de melk erdoorheen en klop tot een glad beslag. Klop het eiwit met de overige suiker tot glanzende pieken. Voeg 1/3 van het eiwit toe aan het beslag en spatel er voorzichtig doorheen. Herhaal met het overige eiwit in twee porties.

  4. Verdeel het beslag over het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 11-12 minuten in de oven of tot de cake terugveert als je erin drukt. Haal de cake uit de oven en til de cake aan het bakpapier uit het blik. Leg een vers vel bakpapier op de cake en draai de cake voorzichtig om. Verwijder het oude bakpapier. Laat de cake volledig afkoelen.

  5. Haal de chocoladecrème uit de koelkast en klop met de handmixer tot zachte pieken. Verdeel de crème over de cake en laat daarbij 2 cm van de korte kanten van de cake vrij. Rol de cake op tot een spiraal en leg op een groot bord. Bestrooi de cake met een beetje matchapoeder. Zet de cake minimaal 1 uur in de koelkast en snijd voor het serveren in plakken.

Niet alleen leuk voor de kleur, maar dit groene theepoeder uit Japan geeft je gerechten ook een lekker fris-bittere smaak. 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)