
Ultieme tiramisu recept
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Klop de eiwitten tot een stevig schuim. Klop de eidooiers in ca. 5 minuten met de suiker romig.
Voeg de mascarpone toe aan de eidooiers en klop tot het mengsel weer ongeveer dezelfde dikte heeft als de mascarpone. Spatel het eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.
Doop de niet-gesuikerde kant van de lange vingers in de espresso. Leg de helft van de lange vingers met de espressokant naar beneden in een ovenschaal. Bedruppel de lange vingers met de helft van de amaretto. Strijk er de helft van het mascarponemengsel overheen.
Verdeel de overige lange vingers in een laag over de mascarpone. Bedruppel met de overige amaretto en strijk er het overige mascarponemengsel overheen.
Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zeef voor het serveren het cacaopoeder in een dikke laag over de tiramisu.
Wat is tiramisu?
Letterlijk vertaald betekent tiramisu ‘trek mij omhoog’. Je kan de naam van dit Italiaanse dessert ook vrij vertalen als ‘beur me op’. De naam slaat ongetwijfeld op de zalvende werking van de ruime hoeveelheid suiker in combinatie met een flinke scheut espresso en alcohol in dit toetje.
Tiramisu wordt traditioneel gemaakt van savoiardi (Italiaanse lange vingers), koffie, eieren, suiker, mascarpone en cacao. Het dessert is opgebouwd in laagjes en wordt meestal geserveerd in stukken of in individuele glaasjes, waardoor je de laagjes mooi kunt zien.