Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
tiramisu

Ultieme tiramisu recept

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal schalen tiramisu (voor 6 personen)
1

Ingrediënten

Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis met het ultieme recept voor tiramisu. Geniet van deze Italiaanse klassieker!
Tip
Liever een snelle versie? Ga dan voor de snelle tiramisu.

Bereiding

  1. Klop de eiwitten tot een stevig schuim. Klop de eidooiers in ca. 5 minuten met de suiker romig. Voeg de mascarpone toe aan de eidooiers en klop tot het mengsel weer ongeveer dezelfde dikte heeft als de mascarpone. Spatel het eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.

  2. Doop de niet-gesuikerde kant van de lange vingers in de espresso. Leg de helft van de lange vingers met de espressokant naar beneden in een ovenschaal. Bedruppel de lange vingers met de helft van de amaretto. Strijk er de helft van het mascarponemengsel overheen.

  3. Verdeel de overige lange vingers in een laag over de mascarpone. Bedruppel met de overige amaretto en strijk er het overige mascarponemengsel overheen. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zeef voor het serveren het cacaopoeder in een dikke laag over de tiramisu.

Per portie: 624 kcal | 39 g koolhydraten | 13 g eiwit | 45 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: 1213 Kumbayastreet

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (51 stemmen)