Savoiardi
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met het vanillemerg. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf. Voeg al kloppend geleidelijk 130 g suiker toe.
Spatel voorzichtig de eidooiers door het eiwitschuim. Zeef de bloem erover en spatel hem voorzichtig erdoorheen. Schep het mengsel in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit staafjes van ca. 8 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het beslag ca. 10 minuten drogen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Strooi 5 el suiker over de lange vingers en bak ze 12-15 minuten in de oven. Neem de savoiardi uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.