Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
tiramisu

Recepten voor tiramisu: 8x toppers

De ultieme dolce vita ervaar je bij het oplepelen van een bakje tiramisu. Maar daarvoor hoef je heus niet naar Italië af te reizen. Ook in eigen keuken kun je heel goed tiramisu maken. Van klassiekers tot met een twist: dit zijn de beste tiramisu recepten om dit weekend nog op tafel te zetten!

Lees verder na de advertentie

Denk je aan klassieke Italiaanse desserts, dan denk je aan tiramisu. Letterlijk vertaald betekent tiramisu ‘trek mij omhoog’ of, vrij vertaald, ‘beur me op’. Dat slaat ongetwijfeld op de zalvende werking van de ruime hoeveelheid suiker in combinatie met een flinke scheut espresso en alcohol. Maar wist je dat er naast de traditionele traktatie nog heel veel variaties mogelijk zijn? Denk bijvoorbeeld aan tiramisu met limoncello of sinaasappel. Wij zetten de Italiaanse gerechten voor je op een rij!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Beste tiramisu recepten

Wie weleens naar Italië is geweest, weet dat er heel veel variaties zijn op het nagerecht. Het enige nadeel van zo veel verschillende tiramisu recepten is dat het knap lastig kiezen kan zijn welke je gaat maken. Daarom hebben wij de beste tiramisu recepten voor jou verzameld:

tiramisu

Ultieme tiramisu recept

Wil jij de beste tiramisu maken? Dan is dit het basisrecept dat niet in je repertoire mag ontbreken. Voor deze traditionele versie heb je slechts een paar ingrediënten nodig: eieren, suiker, mascarpone, cacao, koffie, lange vingers en een scheutje amaretto. Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis.

Naar het recept
Tiramisu

Tiramisu in een glas

Vaak zie je het dessert geserveerd in een robuuste grote schaal. Maar dat is heus niet de enige serveermogelijkheid. Pak gerust je favoriete glazen uit de kast om je favoriete toetje in te serveren. Daarvoor hoef je alleen maar de stappen van het recept op te volgen. In dit recept gebruik je vin santo, een versterkte Toscaanse wijn met een zoete en kruidige smaak.

Naar het recept
vegan tiramisu

Vegan tiramisu van Healthy Wanderlust

Ben je een echte zoetekauw en dol op tiramisu? Die maak je ook heel gemakkelijk veganistisch. Niet echt meer Italiaans? Maak je daar maar niet druk om.

Naar het recept
Cover voor

Snelle tiramisu

Weinig tijd? Dan is dit het ideale recept voor jou. Deze snelle versie van het Italiaanse dessert staat namelijk al binnen een kwartier op tafel. Misschien niet helemaal hoe het hoort maar alsnog heel erg lekker.

Naar het recept
snelle tiramisu met sinaasappel

Snelle tiramisu met sinaasappel

Nog een snelle tiramisu voor als je weinig tijd hebt. Met minimale moeite zet je zo een dessert op tafel waar iedereen blij van wordt. Het is niet naar klassiek recept maar je zult zien dat de toevoeging van sinaasappel een verrassend fris effect geeft. Heerlijk om te serveren op een warme zomerdag.

Naar het recept
Milk tea-tiramisu

Milk tea-tiramisu

Een tiramisu geïnspireerd op Aziatische smaken? Ook dat kan! In deze tiramisu vervang je de suiker door gecondenseerde melk en de koffie door zwarte thee. Om het nog extra Aziatisch te maken gebruiken wij Shaoxing rijstwijn om de lange vingers in te weken, maar rum is net zo lekker.

Naar het recept
fiorito tiramisu

Tiramisu met limoncello

Wanneer je het beste uit de Italiaanse keuken met elkaar combineert, krijg je dit dessert. Wij delen het recept voor een tiramisu met een vleugje citroen. Succes gegarandeerd, jum!

Naar het recept
Tiramisu-toetje

Tiramisu-toetje

Tiramisu in twintig minuten op tafel? Jazeker! Met dit recept hoef je helemaal niet uren te wachten voor je de tiramisu eindelijk kunt serveren.

Naar het recept
Redactiefavoriet
tiramisu

Ultieme tiramisu recept

Sluit je Italiaanse diner af met dit romige en elegante dessert. Door een combinatie van koffie, cacao en mascarpone is dit een onweerstaanbare traktatie. Geniet van deze Italiaanse klassieker!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 4 eidooiers
  • 115 g suiker
  • 500 g mascarpone
  • 35 ml amaretto
  • 25 lange vingers (of ca. 20 savoiardi: Italiaanse lange vingers)
  • 7-8 kopjes espresso (ca. 250 ml)
  • 4 el cacaopoeder

Bereiding

  1. Klop de eiwitten tot een stevig schuim. Klop de eidooiers in ca. 5 minuten met de suiker romig.

  2. Voeg de mascarpone toe aan de eidooiers en klop tot het mengsel weer ongeveer dezelfde dikte heeft als de mascarpone. Spatel het eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.

  3. Doop de niet-gesuikerde kant van de lange vingers in de espresso. Leg de helft van de lange vingers met de espressokant naar beneden in een ovenschaal. Bedruppel de lange vingers met de helft van de amaretto. Strijk er de helft van het mascarponemengsel overheen.

  4. Verdeel de overige lange vingers in een laag over de mascarpone. Bedruppel met de overige amaretto en strijk er het overige mascarponemengsel overheen.

  5. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zeef voor het serveren het cacaopoeder in een dikke laag over de tiramisu.

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: 1213 Kumbayastreet

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!