Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Milk tea-tiramisu

Milk tea-tiramisu

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 10 uur wachttijdca. 10 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Emma: "In Hong Kong milk tea komen twee ingrediënten samen waar ik erg gepassioneerd over ben: zwarte thee en gecondenseerde melk. Zwarte thee is in mijn ogen superieur boven alle andere theesoorten en als ik mensen dezelfde voorkeur hoor uitspreken, word ik onmiddellijk een beetje verliefd op ze. Mijn liefde voor gecondenseerde melk begon in Vietnam, waar ik erachter kwam dat het stroperige goedje de beste manier is om (ijs)koffie te zoeten. Datzelfde geldt dus voor thee, iets wat er in Hongkong voor zorgde dat ik de hele dag milk tea dronk. In deze tiramisu vervang je de suiker door gecondenseerde melk en de koffie door zwarte thee. Om het nog extra Aziatisch te maken gebruik ik Shaoxing rijstwijn om de lange vingers in te weken, maar rum is net zo lekker."

Bereiding

  1. Doe de slagroom in een kom samen met 10 gram of 5 zakjes zwarte thee. Laat in de koelkast 8 tot 12 uur trekken.

  2. Zet voor het maken van de tiramisu eerst een kop thee met 3 gram of 2 zakjes thee en 250 milliliter water. Laat de thee trekken en afkoelen terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.

  3. Doe de eidooiers samen met de gecondenseerde melk in een hittebestendige kom. Breng een laagje water aan de kook in een steelpannetje en zet de kom met het eiermengsel hierop. Zorg dat de kom het water niet raakt. Zet het vuur lager en klop het mengsel 8 tot 10 minuten met een garde, tot het heel luchtig is en in volume is verdubbeld.

  4. Zeef de thee uit de slagroom en klop de slagroom lobbig. Meng de slagroom met de mascarpone en daarna met het luchtige eiermengsel.

  5. Meng de thee die je net hebt gezet met de Shaoxing rijstwijn of rum. Leg de lange vingers hierin zodat ze goed het vocht opnemen. Bedek een ovenschaal met de helft van de boozy lange vingers. Schep hierop de helft van het roommengsel. Herhaal met de rest van de lange vingers en het roommengsel.

  6. Strooi het cacaopoeder over de tiramisu en laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven voordat je hem aansnijdt.

boozy

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Emma’s Amazing Asia Vega

€ 32,50
cover emma amazing asia