Bereiding

  1. Doe voor de siroop 400 ml water met 200 g suiker in een pan en verwarm rustig tot de suiker opgelost is. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten. Voeg de citroenschil en de limoncello toe, roer goed door en laat de siroop volledig afkoelen.
  2. Klop met een handmixer of keukenmachine de roomkaas met 150 g suiker lobbig en luchtig. Voeg de mascarpone en het vanille-extract toe en klop verder tot een gladde massa. Klop in een andere kom de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel. Spatel de lemoncurd en de olie erdoorheen en zet het mengsel ca. 30 minuten in de koelkast.
  3. Maak twee lange stroken van bakpapier en leg deze kruislings op de bodem van een rechthoekige vorm of schaal (ca. 30x15x10 cm). Laat een stuk over de randen hangen, hierdoor kun je de tiramisu straks goed uit de vorm tillen. Breek de lange vingers af zodat ze er precies in passen.
  4. Doe de afgekoelde siroop in een diep bord. Dip de lange vingers een voor een aan beide kanten kort in de siroop. Leg de lange vingers op de bodem van de schaal. Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad. Herhaal dit nog een keer en eindig met een laag lange vingers. Bestuif met poedersuiker en garneer met de witte chocolade.
  5. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet 6 uur in de koelkast zodat de tiramisu goed op kan stijven. Til de tiramisu met behulp van het bakpapier uit de schaal, snijd in plakken en serveer. Lekker met een glaasje limoncello.

Per portie: ca. 582 kcal
6 g eiwit | 38 g vet | 51 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers