Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Tomaten-paprikasoep

Tomatensoep maken: 5 recepten met een twist

Advertentie

Is tomatensoep jouw favoriet? Probeer dan eens te variëren met verschillende smaakmakers om de soep nog lekkerder te maken. Ter inspiratie delen wij vijf heerlijke recepten met een twist om tomatensoep te maken!

Tomatensoep maken

Wil je vanavond tomatensoep gaan maken? Maak de soep dan eens anders dan je gewend bent. Met een simpele variatie als met room of paprika of maak het wat spannender en voeg een blokje chocolade toe. Wekt dat jouw interesse? Bekijk dan snel de onderstaande heerlijke recepten om tomatensoep te maken!

Elke week gratis kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Romige tomatensoep

Vind je het nog wat spannend om je variëren met je vertrouwde recept? Keep it simple en maak gewoon een kleine verandering. Wat denk je van een scheutje room in je soep? Het kan niet anders dan je soep nog lekkerder maken.

> naar het recept: romige tomatensoep met tostirepen 

Romige tomatensoep met tostirepen

Pittige tomatensoep met chocolade

Een stuk spannender is om een stukje chocolade aan je tomatensoep toe te voegen. Een onverwachte smaakmaker die waanzinnig goed samengaat met de andere ingrediënten van de soep. Probeer maar!

> naar het recept: pittige tomatensoep met chocolade

tomatensoep chocolade

Tomaten-paprikasoep

Tomaat en paprika zijn een heerlijke combinatie, ook in soep. Wil je deze soep nog lekkerder maken? Rooster de tomaten en paprika’s eens eerst in de oven voor je ze aan pan toevoegt. Dan krijgen ze een extra rijke smaak en dat proef je gelijk terug.

> naar het recept: tomaten-paprikasoep 

Tomaten-paprikasoep

Gazpacho

Gazpacho is de meest bekende tomatensoep van Spanje. Lekker fris op een zomerse dag als lunch, maar altijd goed als voorgerecht. Een basisrecept voor gazpacho mag dus niet ontbreken in je repertoire.

> naar het recept: gazpacho

gazpacho tomatensoep maken

Pappa al pomodoro – broodsoep met octopus

In Italië geven ze oude tomaten en brood altijd een tweede leven. Bijvoorbeeld door er deze heerlijke soep mee te maken. Dit tomatensoep recept bevat sterke smaken, zonder dat er een specifieke smaak overheerst. Alles is in balans. Zo is de octopus niet alleen erg smaakvol, hij is ook nog eens lekker knapperig.

> naar het recept: pappa al pomodoro – broodsoep met octopus

Pappa al pomodoro – broodsoep met octopus

Lees ook: Wil je je soep nóg lekkerder maken? Dit zijn de ultieme tips!

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!