Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Tomaten-paprikasoep

Tomatensoep maken: 5 recepten met een twist

Is tomatensoep jouw favoriet? Probeer dan eens te variëren met verschillende smaakmakers om de soep nog lekkerder te maken. Ter inspiratie delen wij vijf heerlijke recepten met een twist om tomatensoep te maken!

Tomatensoep maken

Lees verder na de advertentie

Wil je vanavond tomatensoep gaan maken? Maak de soep dan eens anders dan je gewend bent. Met een simpele variatie als met room of paprika of maak het wat spannender en voeg een blokje chocolade toe. Wekt dat jouw interesse? Bekijk dan snel de onderstaande heerlijke recepten om tomatensoep te maken!

Romige tomatensoep met tostirepen

Romige tomatensoep (met tostirepen)

Vind je het nog wat spannend om je variëren met je vertrouwde recept? Keep it simple en maak gewoon een kleine verandering. Wat denk je van een scheutje room in je soep? Het kan niet anders dan je soep nog lekkerder maken.

Naar het recept
Tomaten-paprikasoep

Tomaten-paprikasoep

Tomaat en paprika zijn een heerlijke combinatie, ook in soep. Wil je deze soep nog lekkerder maken? Rooster de tomaten en paprika’s eens eerst in de oven voor je ze aan pan toevoegt. Dan krijgen ze een extra rijke smaak en dat proef je gelijk terug.

Naar het recept
gazpacho

Klassieke gazpacho

Gazpacho is de meest bekende tomatensoep van Spanje. Lekker fris op een zomerse dag als lunch, maar altijd goed als voorgerecht. Een basisrecept voor gazpacho mag dus niet ontbreken in je repertoire.

Naar het recept
Pappa al pomodoro – broodsoep met octopus

Pappa al pomodoro – broodsoep met octopus

In Italië geven ze oude tomaten en brood altijd een tweede leven. Bijvoorbeeld door er deze heerlijke soep mee te maken. Dit tomatensoep recept bevat sterke smaken, zonder dat er een specifieke smaak overheerst. Alles is in balans. Zo is de octopus niet alleen erg smaakvol, hij is ook nog eens lekker knapperig.

Naar het recept
tomatensoep chocolade

Pittige tomatensoep met chocolade

Een stuk spannender is om een stukje chocolade aan je tomatensoep toe te voegen. Een onverwachte smaakmaker die waanzinnig goed samengaat met de andere ingrediënten van de soep. Probeer maar!

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Redactiefavoriet
Romige tomatensoep met tostirepen

Romige tomatensoep (met tostirepen)

Dit is wat ons betreft het ultieme recept voor tomatensoep. Keep it simple en voeg alleen een scheutje room toe. Dit maakt het heerlijk romig…

Bekijk volledige recept

Voor de tomatensoep

  • 25 g boter
  • 1 ui (grof gesnipperd)
  • 1 stengel bleekselderij (grof gehakt)
  • 2 teentjes knoflook (grof gehakt)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 el ketchup
  • 750 ml groentebouillon
  • zout en gemalen witte peper
  • 1 el mierikswortelpasta (potje)
  • 100 ml slagroom

Voor de tostirepen

  • 4 sneetjes zuurdesembrood (evt. marmite)
  • 100 g cheddar (plakken)
  • boter (op kamertemperatuur – om te bestrijken)

Benodigdheden

  • pot

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan en fruit er de ui en de selderij op laag vuur ca. 10 minuten in tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en fruit ca. 2 minuten verder. Voeg de tomaten, de ketchup, de bouillon en een snuf witte peper toe en breng aan de kook. Kook ca. 20 minuten.

  2. Bestrijk intussen 2 sneetjes brood naar smaak met marmite en beleg met de kaas. Leg er de overige sneetjes bovenop en bestrijk het brood aan de buitenkant met boter. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de tosti’s in tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Snijd de tosti’s in repen.

  3. Roer de mierikswortelpasta en de room door de soep en verwarm kort. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng eventueel op smaak met zout en/of meer witte peper. Schenk de soep in kommen en serveer met de tostirepen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!