Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de paprika in met de olie en leg hem op een bakplaat ca. 15 minuten in de oven. Snijd het vel van de tomaten kruislings in en dompel de tomaten ca. 20 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in ijswater en pel er het vel vanaf. Schil de komkommers. Houd 1 flinke tomaat en ½ komkommer achter om te garneren.
  2. Neem de paprika uit de oven en verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en wrijf hem fijn in een vijzel. Snijd de korstjes van het brood. Pureer de tomaten, de komkommer, de ui, 2 sneetjes witbrood, de paprika en de knoflook in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper, tabasco en rodewijnazijn. Zet het geheel, bij voorkeur 1 nacht, afgedekt in de koelkast.
  3. Zeef de soep. Snijd de overige tomaat, de overige komkommer en de rest van het brood in blokjes. Serveer de soep ijskoud en geef er de blokjes tomaat, komkommer en brood bij. Druppel de olijfolie in de soep.

Per portie: ca. 265 kcal 13 g eiwit
8 g vet 32 g koolhydraten