
Heb je een flinke pan soep gemaakt en is het teveel om in een keer op te eten? Gelukkig kun je soep goed bewaren voor een langere tijd. Wij leggen je uit hoe je dit het beste doet, zodat je later nog kunt genieten van je kom zelfgemaakte soep.
Lees verder na de advertentie
Soep bewaren
Soep maak je meestal in grote hoeveelheden. Gelukkig is het ideaal om te bewaren, zodat je hier later altijd nog van kunt genieten. Maar hoelang kun je soep eigenlijk bewaren? En doe je dit in de koelkast of in de vriezer? Wij leggen je graag uit hoe je je soep kunt bewaren, zodat je hier nog dagen- of wel wekenlang van kunt genieten!
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Soep bewaren in de koelkast
Wanneer je weet dat je de soep binnen twee dagen gaat opeten, kun je hem bewaren in de koelkast. Het is wel belangrijk dat je de soep eerst goed laat afkoelen, voordat je hem hierin zet. Schep de soep nadat je uitgegeten bent in een bewaarbakje en zet minimaal een uur opzij. Dit kun je versnellen door de pan in een bak met koud water te zetten en af en toe te roeren.
Tip: Heb je geen luchtdicht bakje? Dan kun je de soep ook in de pan bewaren. Zorg wel dat de pan goed afgesloten is met de deksel of vershoudfolie.
Haal je de soep na twee dagen uit de koelkast en ruikt hij vreemd of heeft hij een andere kleur? Dan is het toch beter om de soep weg te gooien. Het kan zijn dat de ingrediënten al niet meer helemaal vers waren toen je de soep in eerste instantie maakte en inmiddels zijn bedorven.
Soep invriezen
Wanneer je je soep langer wilt bewaren, is het verstandig om deze in te vriezen. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als bij het bewaren in de koelkast: het is belangrijk om de soep eerst goed te laten afkoelen. Daarbij moet je ervoor zorgen dat je bakjes of zakjes gebruikt die diepvriesbestendig zijn. Tenslotte is het belangrijk dat je hier wat ruimte overlaat, omdat de soep uitzet bij het bevriezen. Eenmaal ingevroren blijft de soep tot wel drie maanden lekker! Ideaal wanneer je een snelle maaltijd achter de hand wilt hebben.
Maaltijdsoep invriezen
Heb je een vullende maaltijdsoep gemaakt? Soepen met zuivel – zoals room – of ingrediënten – zoals pasta en rijst – kunnen bij het invriezen en ontdooien van structuur veranderen. Je kunt dan beter de soep zeven en deze weer vers toevoegen wanneer je de soep weer gaat opwarmen.
Heb je echt een grote voorraad over? Verdeel de soep dan in handige porties en giet ze in diepvriesbestendige bakjes of zakjes. Zo hoef je niet alles te ontdooien wanneer je zin hebt in een kommetje soep!
Foodies favoriet

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15
Onze tips

12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Zin in soep: 5 heerlijke recepten

Is je soep te waterig? Dit kun je eraan doen

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo maak je ze perfect klaar

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.