
Zeker in de herfst en winter hebben we zin in lekkere soepen. Het verwarmt ons na een fietstocht door de kou en zo’n heerlijke kom vol tovert gelijk een lach op je gezicht. Maar wat als je soep te waterig is? Je harde werk is niet voor niets geweest, want je kunt op verschillende manieren je soep dikker maken.
Lees verder na de advertentie
Soep te waterig
Heb je eindelijk een heerlijk recept voor soep gevonden, is de soep te waterig als klaar bent. Help, wat nu?! Wij helpen je graag en zetten de beste tips voor je op een rijtje. Waarschijnlijk hoef je geeneens naar de supermarkt en heb je de meeste ingrediĆ«nten voor soep indikken gewoon in huis. Zo serveer je gegarandeerd soep zoals jij ‘m graag wilt. Eet smakelijk!
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Soep dikker maken: zo kun je dat doen
Til je de deksel van de pan en is je soep te waterig of te dun? Geen nood, wij hebben vier tips om je soep dikker te maken.
Zo zet je alsnog dƩ perfecte soep op tafel, zonder dat je soep te dun is:
- Roer wat roomdoor je creatie. Hierdoor zal jouw verwarmende gerecht niet alleen wat dikker, maar ook romiger worden. Smullen!
- Je kunt de soep gemakkelijk met een papje van aangemaakte maĆÆzena binden. Wel even laten koken, anders werkt deze methode niet. Je kunt ook allesbinder gebruiken tegen een soep die te waterig is.
- Is je soep te waterig of te dun? Een klassieke methode is legeren, oftewel binden met losgeklopte eidooiers. Let op: hierna mag je de soep niet meer laten koken.
- Als laatst kun je ervoor kiezen om een beurre maniĆ© maken. Dit is een gegaarde roux van boter met bloem. Roer hem door de hete soep en laat hem vervolgens nog circa 5 minuten koken. That’s it!
Heerlijk na een lange dag om mee op te warmen, of niet?

Wil je nog meer inspiratie voor zelf soep maken? Lees dan ook:
Onze tips

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat

Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

Bakpapier in de airfryer: kan dat?

Clubsandwich maken: zo doe je dat!

Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar

Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.