Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Selderij-runderbouillon

Is je soep te waterig? Dit kun je eraan doen

Advertentie

Zeker in de herfst en winter hebben we zin in lekkere soepen. Het verwarmt ons na een fietstocht door de kou en zo’n heerlijke kom vol tovert gelijk een lach op je gezicht. Maar wat als je soep te waterig is? Je harde werk is niet voor niets geweest, want je kunt op verschillende manieren je soep dikker maken.

Soep te waterig

Heb je eindelijk een heerlijk recept voor soep gevonden, is de soep te waterig als klaar bent. Help, wat nu?! Wij helpen je graag en zetten de beste tips voor je op een rijtje. Waarschijnlijk hoef je geeneens naar de supermarkt en heb je de meeste ingrediënten voor soep indikken gewoon in huis. Zo serveer je gegarandeerd soep zoals jij ‘m graag wilt. Eet smakelijk!

Wil je iedere week gratis handige kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Soep dikker maken: zo kun je dat doen

Til je de deksel van de pan en is je soep te waterig of te dun? Geen nood, wij hebben vier tips om je soep dikker te maken.

Zo zet je alsnog dé perfecte soep op tafel, zonder dat je soep te dun is:

1. Roer wat room door je creatie. Hierdoor zal jouw verwarmende gerecht niet alleen wat dikker, maar ook romiger worden. Smullen!

2. Je kunt de soep gemakkelijk met een papje van aangemaakte maïzena binden. Wel even laten koken, anders werkt deze methode niet. Je kunt ook allesbinder gebruiken tegen een soep die te waterig is.

3. Is je soep te waterig of te dun? Een klassieke methode is legeren, oftewel binden met losgeklopte eidooiers. Let op: hierna mag je de soep niet meer laten koken.

4. Als laatst kun je ervoor kiezen om een beurre manié maken. Dit is een gegaarde roux van boter met bloem. Roer hem door de hete soep en laat hem vervolgens nog circa 5 minuten koken. That’s it!

Heerlijk na een lange dag om mee op te warmen, of niet?

Tips tegen te waterige soep

Wil je nog meer inspiratie voor zelf soep maken? Lees dan ook:

Profielfoto van

Willem van Santen

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!