
Of je nu op zoek bent naar een snelle lunch, een voedzaam avondmaal, of gewoon iets om de kou buiten te trotseren, maaltijdsoepen bieden alles wat je nodig hebt. Ze zijn vol van smaak, boordevol groentes en staan snel op tafel. Dus pak je lepel en laat je inspireren door deze heerlijke maaltijdsoep recepten!
Lees verder na de advertentie
Maaltijdsoep
Maaltijdsoepen zijn de perfecte combinatie van comfort, veel smaak en voedzaamheid. Daarnaast is soep vaak snel en gemakkelijk te bereiden en heb je met gemak een volledige maaltijd op tafel, zonder al te lang in de keuken te hoeven staan.
Je kunt eindeloos variƫren met je favoriete ingrediƫnten, van groenten en peulvruchten tot vlees, vis en pasta. Nog meer toevoegen? Dan kun je ook altijd nog wat naast je soep eten. Keuze genoeg dus! We delen graag onze favoriete maaltijdsoep recepten, zodat jij weer even genoeg inspiratie hebt.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Maaltijdsoep recepten
Of je nu op zoek bent naar een gezonde, rijkgevulde of verfrissende soep. Deze maaltijdsoep recepten geven je genoeg inspiratie:

Gehaktballen in aromatische bouillon
Een warme kop dampende soep met gehaktballen, maar dan net even anders. Geef het gerecht eens een Aziatische twist en je wil nooit meer anders!

Lazy tomatensoep met halloumicroutons
Door bliktomaten en kikkererwten te pureren maak je binnen een paar minuten een geweldig romige Ć©n eiwitrijke soep. Vullend en ontzettend lekker.

Mosterdsoep met prei en vegetarische kipnuggets
Mosterd geeft deze soep een romige en ietwat pittige smaak. Heerlijk in combinatie met de knapperige, vegetarische kipnuggets erdoor!

Chicken curry ramen
Zeg je heerlijk Aziatisch comfortfood, dan zeg je ramen. Zoān dampende kom met smaakvolle bouillon, noedels, groenten en je favoriete proteĆÆnebron is dan ook het perfecte recept voor een avondje bankhangen.

Turkse linzensoep
Turkse linzensoep alias mercimek Ƨorbasi, is een heerlijke, eenvoudige Turkse soep op basis van rode linzen. En ja, er bestaat ook een pakjesversie van, alleen niet in Nederland. Maar die heb je gelukkig ook helemaal niet nodig.

Pappa al pomodoro ā broodsoep met octopus
Deze broodsoep bevat sterke smaken, zonder dat er een specifieke smaak overheerst. Alles is perfect in balans. Daarnaast is de octopus niet alleen erg smaakvol, hij is ook nog eens lekker knapperig.

Aardappel-preisoep met chorizo
Kook met sterke smaken om je gerechten wat extra kick te geven, zoals de chorizo in dit gerecht. Zo wordt de soep lekker pikant.

Pindasoep
Geluk in een kom, dat is deze vullende pindasoep met noedels en verschillende toppings. Ontdek het zelf!

Supergezonde groene soep
Met deze soep zorg je ervoor dat je je weerstand op pijl houdt en je lekker opwarmt. Gezonder kan bijna niet!

Pastinaaksoep met croutons en champignons
Pastinaaksoep is een heerlijk romige en verwarmende soep. De toppings van croutons en champignons geven deze soep een lekkere twist.

Kipgehaktballetjes met ricotta in bouillon met orzo, crĆØme fraĆ®che en dille
Julius Roberts: “Dit hier is een geliefde klassieker, met toevoeging van deze goddelijke gehaktballetjes, die sprankelen van de citroen en rijk zijn van de ricotta. Ze hebben een delicate textuur en zijn zeer licht en sappig.”

Snelle paddenstoelen-noedelsoep
Heb je zin in een warme en goed vullende soep? Dan zit je met dit recept helemaal goed. Gebaseerd op Ć©Ć©n persoon, zodat je na een lange dag even heerlijk tot rust kun komen met dit dampende kommetje soep!

Aardappel-preisoep met chorizo
Kook met sterke smaken om je gerechten wat extra kick te geven, zoals de chorizo in dit gerecht. Zo wordt de soep lekker pikant.
Ingrediƫnten
- 850 g kruimige aardappels (in blokjes van 2 cm)
- 1.6 l kippenbouillon
- zout en versgemalen zwarte peper
- 3 grote preien (in dikke ringen)
- 225 g chorizo (vel verwijderd, in dikke plakken)
- 40 g peterselie (fijngehakt)
- zuurdesembrood of ander knapperig brood (om te serveren)
Bereiding
Doe de aardappel, de bouillon en een flinke snuf zout in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat ca. 10 minuten koken.
Doe intussen de prei in een vergiet en spoel goed met water om zand te verwijderen. Doe de prei en de chorizo in de pan, breng op smaak met zout en peper. Laat nog 15-20 minuten zachtjes koken, tot de prei en de aardappel gaar zijn.
Als de soep klaar is moeten de aardappel en de prei zo gaar zijn dat ze bijna uit elkaar vallen als je er met een scherp mes in prikt. De bouillon moet glinsteren door het vet van de chorizo. Proef en breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur en roer de peterselie erdoorheen. Laat ca. 5 minuten rusten, schep in diepe kommen en maal er wat zwarte peper boven. Serveer met dikke sneeƫn zuurdesembrood.
Ā© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Joe Woodhouse, Sophie Godwin, Ed Smith Fotografie: Myles New Styling: Myles New Foodstyling: Lizzie Harris
Onze tips

11x recepten voor soep: liefde in een kommetje

Comfortfood: 11x Aziatische soep

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeƫn en recepten

Herfstsoep: deze soepen wil je vandaag nog maken

Pompoensoep: 7 heerlijke recepten om te proberen

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.