Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Voorjaarssoep

Voorjaarssoep

In samenwerking met Coop
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verhit de olie met de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak er de kipfiletblokjes ca. 5 minuten rondom in. Voeg de ui, de knoflook, de wortel, de courgette en de prei toe en bak ca. 3 minuten verder tot de groenten zacht beginnen te worden. Roer de Italiaanse kruiden erdoorheen.

  2. 2. Blus af met de bouillon, breng aan de kook en kook ca. 5 minuten. Doe de tortellini erbij en laat alles nog ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de tuinerwten toe en verwarm nog 3-4 minuten mee.

  3. 3. Breng de soep op smaak met zout, peper, de citroenrasp en het citroensap. Schenk de soep in kommen en garneer met basilicumblaadjes. Serveer met plakjes geroosterd stokbrood en kruidenboter.

Per portie: 492 kcal | 41 g koolhydraten | 22 g eiwit | 26 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)