Aardappel-preisoep met chorizo
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe de aardappel, de bouillon en een flinke snuf zout in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat ca. 10 minuten koken.
Doe intussen de prei in een vergiet en spoel goed met water om zand te verwijderen. Doe de prei en de chorizo in de pan, breng op smaak met zout en peper. Laat nog 15-20 minuten zachtjes koken, tot de prei en de aardappel gaar zijn.
Als de soep klaar is moeten de aardappel en de prei zo gaar zijn dat ze bijna uit elkaar vallen als je er met een scherp mes in prikt. De bouillon moet glinsteren door het vet van de chorizo. Proef en breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur en roer de peterselie erdoorheen. Laat ca. 5 minuten rusten, schep in diepe kommen en maal er wat zwarte peper boven. Serveer met dikke sneeën zuurdesembrood.