Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Oma's soep: bruine-bonensoep van Yvonnes oma

Bruine-bonensoep van Yvonne’s oma

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Yvonne: “Deze Drentse bonensoep van mijn oma vind ik het allerlekkerste. Gevuld met bruine bonen, ui, prei en – hoe kan het ook anders – Drentse droge worst.”

Bereiding

  1. Snijd de droge worsten halfdoor en doe ze met water in de pan zodat ze net onder staan. Voeg de bouillonblokjes en de laurier toe en breng dit aan de kook. Snijd intussen de prei en de uien in grove stukken.

  2. Als de worsten drie kwartier zachtjes gekookt hebben (met het deksel op de pan) kun je de prei en uien toevoegen. Voeg wederom (gekookt) water toe tot 2 cm onder de prei en uien. Laat dit 2 uurtjes zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.

  3. Haal de droge worsten uit de pan en snijd ze in kleinere stukjes. Voeg de bruine bonen toe (niet uit laten lekken!). Laat alles nog even een half uurtje zachtjes pruttelen met deksel op de pan.

Per portie: 330 kcal | 16 g koolhydraten | 21 g eiwit | 18 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)