Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Turkse linzensoep

Turkse linzensoep

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Deze heerlijke eenvoudige Turkse soep op basis van rode linzen is zeker het proberen waard! Met een rijke smaak, fluweelzachte textuur en een vleugje kruiden brengt deze soep je meteen in mediterrane sferen. Een makkelijk en gezond recept voor elk moment van de dag!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze heerlijke eenvoudige Turkse soep op basis van rode linzen is zeker het proberen waard! Met een rijke smaak, fluweelzachte textuur en een vleugje kruiden brengt deze soep je meteen in mediterrane sferen. Een makkelijk en gezond recept voor elk moment van de dag!
Tip van Karin:
Biber salçası is geweldige Turkse paprikapuree, verkrijgbaar in potten en in de koelkast eeuwig houdbaar. Geen biber salçası gevonden? Vervang door een el (gerookt) paprikapoeder.

Bereiding

  1. Snipper de uien en geef een voorsprong in wat olie in een hapjespan. Snij intussen de wortel in stukjes, die mag al bij de ui. Snij ook de aardappel (zonder schil) in kleine dobbelsteentjes en tomaten in stukjes.

  2. Voeg eerst de tomatenpuree toe aan de pan en bak even mee. Nu mogen bouillon, linzen, aardappel, tomaten, paprikapuree (of -poeder), zout en peper erbij.

  3. Breng aan de kook, laat zachtjes onder een deksel 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn en de linzen uit elkaar beginnen te vallen.

  4. Pureer half met de staafmixer of in de blender zodat de soep hier en daar nog wat bite heeft. Te dik? Extra bouillon of water erdoor.

  5. Breng op smaak met een kneep citroensap. Proef op zout en peper.

  6. Serveren: Bestrooi met gehakte peterselie en pul biber. Een sliertje olijfolie erover is ook altijd een goed idee. Lekker met wat Turks brood erbij.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (19 stemmen)
Uit het boek

Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes

€ 26,99
wereldgerechten zonder pakjes & zakjes