Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Turkse linzensoep

Turkse linzensoep

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Karin Luiten: "Turkse linzensoep alias mercimek çorbasi, een heerlijke, eenvoudige Turkse soep op basis van rode linzen. En ja, er bestaat ook een pakjesversie van, alleen niet in Nederland. Maar die heb je gelukkig ook helemaal niet nodig."
Tip van Karin:
Biber salçası is geweldige Turkse paprikapuree, verkrijgbaar in potten en in de koelkast eeuwig houdbaar. Geen biber salçası gevonden? Vervang door een el (gerookt) paprikapoeder.

Bereiding

  1. Snipper de uien en geef een voorsprong in wat olie in een hapjespan.

  2. Snij intussen de wortel in stukjes, die mag al bij de ui.

  3. Snij ook de aardappel (zonder schil) in kleine dobbelsteentjes en tomaten in stukjes. Voeg eerst de tomatenpuree toe aan de pan en bak even mee. Nu mogen bouillon, linzen, aardappel, tomaten, paprikapuree (of -poeder), zout en peper erbij.

  4. Breng aan de kook, laat zachtjes onder een deksel 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn en de linzen uit elkaar beginnen te vallen.

  5. Pureer half met de staafmixer of in de blender zodat de soep hier en daar nog wat bite heeft. Te dik? Extra bouillon of water erdoor.

  6. Breng op smaak met een kneep citroensap. Proef op zout en peper.

  7. Serveren: Bestrooi met gehakte peterselie en pul biber. Een sliertje olijfolie erover is ook altijd een goed idee. Lekker met wat Turks brood erbij.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (7 stemmen)

Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes

€ 26,99
wereldgerechten zonder pakjes & zakjes