Gehaktballen in aromatische bouillon
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Bereiding
Maak het mengsel voor de gehaktballen (zie rechterkolom) en verhit de olie in een grote steelpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in porties en draai ze elke 1-2 minuten om, tot ze rondom goudbruin zijn. Neem van het vuur, leg de gehaktballen op een bord en houd apart.
Doe de gember, ¾ van de lente-ui, de steranijs, het kaneelstokje, de sereh, de helft van de groene peper, de koriandersteeltjes, de suiker en de bouillon in de pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 35 minuten zachtjes koken, tot de sereh zacht is en de smaken goed in elkaar getrokken zijn.
Voeg de gehaktballen toe en laat 10-12 minuten zachtjes koken, tot ze helemaal gaar zijn. Voeg de vissaus naar smaak toe, samen met de sojasaus en versgemalen zwarte peper. Voeg de taugé toe, draai het vuur middelhoog en laat nog ca. 3 minuten koken.
Kook intussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel over kommen. Verdeel de gehakt ballen en de bouillon erover; verwijder het kaneelstokje en de steranijs. Bestrooi met de rest van de lente-ui, de groene peper en de korianderblaadjes. Serveer met de limoenpartjes om erover uit te knijpen.