Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gehaktballen in aromatische bouillon

Gehaktballen in aromatische bouillon

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Een warme kop dampende soep met gehaktballen, maar dan net even anders. Geef het gerecht eens een Aziatische twist en je wil nooit meer anders!

Bereiding

  1. Maak het mengsel voor de gehaktballen (zie rechterkolom) en verhit de olie in een grote steelpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in porties en draai ze elke 1-2 minuten om, tot ze rondom goudbruin zijn. Neem van het vuur, leg de gehaktballen op een bord en houd apart.

  2. Doe de gember, ¾ van de lente-ui, de steranijs, het kaneelstokje, de sereh, de helft van de groene peper, de koriandersteeltjes, de suiker en de bouillon in de pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 35 minuten zachtjes koken, tot de sereh zacht is en de smaken goed in elkaar getrokken zijn.

  3. Voeg de gehaktballen toe en laat 10-12 minuten zachtjes koken, tot ze helemaal gaar zijn. Voeg de vissaus naar smaak toe, samen met de sojasaus en versgemalen zwarte peper. Voeg de taugé toe, draai het vuur middelhoog en laat nog ca. 3 minuten koken.

  4. Kook intussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel over kommen. Verdeel de gehakt ballen en de bouillon erover; verwijder het kaneelstokje en de steranijs. Bestrooi met de rest van de lente-ui, de groene peper en de korianderblaadjes. Serveer met de limoenpartjes om erover uit te knijpen.

Per portie: 478 kcal | 48 g koolhydraten | 33 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt, Cassie Best, Chintal Patel, Helena Busiakiewicz & Samuel Goldsmith Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)