
Kippensoep
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Er bestaan onnoemelijk veel kippensoep recepten, maar dit is ons favoriete basisrecept. Malse stukjes kippendij, knalgroene tuinerwten en een heerlijke bouillon met gember. De verse dragon als topping maakt die smaken helemaal af.
Lees verder onder de advertentie
Er bestaan onnoemelijk veel kippensoep recepten, maar dit is ons favoriete basisrecept. Malse stukjes kippendij, knalgroene tuinerwten en een heerlijke bouillon met gember. De verse dragon als topping maakt die smaken helemaal af.
Bereiding
Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze 6-8 minuten met de velzijde naar beneden in de pan, tot het vel goudbruin en krokant is.
Draai de kip om en bak de andere zijde nog 2-3 minuten. Neem de kip uit de pan en leg op een snijplank.
Doe de prei en de bleekselderij in het hete bakvet en fruit ca. 5 minuten op laag vuur, tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de plakjes gember, de laurierblaadjes en de steranijs toe en bak nog ca. 1 minuut mee.
Schenk het water in de pan, verkruimel de bouillonblokjes erin en breng aan de kook. Snijd intussen de kippendijen in hapklare stukken en voeg ze toe aan de soep.
Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed intrekken. Voeg daarna de tuinerwten toe en laat een paar minuten meekoken, tot ze ontdooid zijn.
Verdeel de kippensoep over kommen en maak af met de verse dragon en wat extra versgemalen zwarte peper.