Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep: 7x recepten

Profielfoto van JulieJulie van den Berg

Advertentie

Zin in een lekker dampend kommetje geluk? Maak dan zelf pompoensoep! Ideaal om jezelf mee op te warmen en te genieten van een smaakvolle soep. Wij maakten een lijstje met zeven verrukkelijke variaties.

Pompoenen in alle soorten en maten

Pompoenen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Denk aan oranje, geel of groen. Maar ook aan grote en kleinere formaten. Maar net zoals de pompoensoorten, zijn er ook veel soorten soep van te maken. Dus op zoek naar recepten om hier zelf pompoensoep van te maken? Maak het jezelf dan gemakkelijk en laat je inspireren door ons lijstje met pompoensoep recepten en variaties.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pompoensoep recepten

Met speculaaskruiden, wortels of croutons, jij kiest jouw favoriet uit deze soeprecepten:

Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep is een echte herfstklassieker. De hartige granola geeft een smaakvolle nieuwe draai aan dit recept.

Naar het recept
pompoensoep

Pompoensoep met oregano-walnootpesto

Uitgekeken op de standaard soep? Maak het dan eens wat specialer met een garnering van zelfgemaakte oregano-walnootpesto. Deze unieke pesto smaakt niet alleen heerlijk maar staat ook nog eens erg mooi in de soep. Het groen van de pesto steekt namelijk mooi af tegen de oranje kleur van de zelfgemaakte soep.

Naar het recept
pompoensoepje

Pompoensoep met room en speculaaskruiden

Deze zachte pompoensoep vooraf maak je feestelijk af met een beetje maanzaad. Het voorgerecht helemaal in Sint-thema door de toevoeging van de speculaaskruiden. Klinkt misschien wat gek, smaakt zalig!

Naar het recept
Thaise pompoensoep met zalm

Thaise pompoensoep met zalm

Op zoek naar een pompoensoep met een twist? Probeer dan eens deze Thaise variant! Heerlijk in combinatie met de currypasta en zalm.

Naar het recept
pompoensoep soep herfst

Pompoensoep met wortel (en tosti’s met blauwaderkaas)

Hier hebben we de hele zomer stiekem naar uitgekeken: frisse salades maken plaats voor dampende soepjes met dikke tosti’s.

Naar het recept
pompoensoep met ham

Pompoensoep met ham en kruidencroutons

Vergeet de pompoenpitolie niet in deze fluweelzachte pompoensoep. De diepgroene druppels staan niet alleen mooi, ze geven ook een nootige, bijna karamelachtige smaak.

Naar het recept
pompoensoep

Pompoensoep met limoen en rode peper

Het gewone leven is weer begonnen, tijdrovende braadstukken en ingewikkelde taarten laten nog even op zich wachten. Tijd voor een simpel doch doeltreffend maal. Een pompoensoep is altijd populair. Zo eet ik hem het liefst: lekker pittig en fris door de limoen en de rode peper.

Naar het recept
FAVORIET VAN JULIE
Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Een combinatie van pompoen met granola? Daar zeg ik altijd ja tegen! Niet alleen omdat ik groot fan ben van granola, maar omdat ik de crunchy bite daarvan super lekker vind door deze smaakvolle soep. En super handig dat je je granola ook hiervoor kunt gebruiken!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 pompoen (ca. 1.5 kg geschild en in stukjes en pitten apart gehouden)
50 g grove havervlokken
2 tl korianderzaad
1½ tl chilivlokken
1 tl tamari sojasaus
1 tl ahornsiroop
2 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 stengels bleekselderij (gehakt)
2 wortels (geschrapt en gehakt)
3 teentjes knoflook (in plakjes)
1 l groentebouillon

Bereiding

  1. Doe de pompoenpitten in een zeef en spoel ze onder de koude kraan om de pompoenpulp te verwijderen. Spreid ze uit op een bord en dep ze droog met keukenpapier. Rooster 50 g van de pitten een paar minuten in een koekenpan op middelhoog vuur, samen met de havervlokken, 1 tl korianderzaad en 1 tl chilivlokken, tot het mengsel geurig is. Roer de tamari en de ahornsiroop erdoorheen. Laat ca. 30 seconden zachtjes koken tot de saus ingedikt en plakkerig is. Doe het mengsel op een bord.

  2. Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur en bak de ui, de bleekselderij , de wortel, de knoflook en de pompoen met de rest van het korianderzaad en de chilivlokken. Schenk de bouillon erbij . Breng zachtjes aan de kook en kook 20-25 minuten met het deksel op de pan.

  3. Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met de hartige granola eroverheen gestrooid.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ellie Jarvis

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!