Advertentie
Zin in een lekker dampend kommetje geluk? Maak dan zelf pompoensoep! Ideaal om jezelf mee op te warmen en te genieten van een smaakvolle soep. Wij maakten een lijstje met zeven verrukkelijke variaties.
Pompoenen in alle soorten en maten
Pompoenen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Denk aan oranje, geel of groen. Maar ook aan grote en kleinere formaten. Maar net zoals de pompoensoorten, zijn er ook veel soorten soep van te maken. Dus op zoek naar recepten om hier zelf pompoensoep van te maken? Maak het jezelf dan gemakkelijk en laat je inspireren door ons lijstje met pompoensoep recepten en variaties.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Pompoensoep recepten
Met speculaaskruiden, wortels of croutons, jij kiest jouw favoriet uit deze soeprecepten:
Pompoensoep met hartige granola
Pompoensoep is een echte herfstklassieker. De hartige granola geeft een smaakvolle nieuwe draai aan dit recept.
Pompoensoep met oregano-walnootpesto
Uitgekeken op de standaard soep? Maak het dan eens wat specialer met een garnering van zelfgemaakte oregano-walnootpesto. Deze unieke pesto smaakt niet alleen heerlijk maar staat ook nog eens erg mooi in de soep. Het groen van de pesto steekt namelijk mooi af tegen de oranje kleur van de zelfgemaakte soep.
Pompoensoep met room en speculaaskruiden
Deze zachte pompoensoep vooraf maak je feestelijk af met een beetje maanzaad. Het voorgerecht helemaal in Sint-thema door de toevoeging van de speculaaskruiden. Klinkt misschien wat gek, smaakt zalig!
Thaise pompoensoep met zalm
Op zoek naar een pompoensoep met een twist? Probeer dan eens deze Thaise variant! Heerlijk in combinatie met de currypasta en zalm.
Pompoensoep met wortel (en tosti’s met blauwaderkaas)
Hier hebben we de hele zomer stiekem naar uitgekeken: frisse salades maken plaats voor dampende soepjes met dikke tosti’s.
Pompoensoep met ham en kruidencroutons
Vergeet de pompoenpitolie niet in deze fluweelzachte pompoensoep. De diepgroene druppels staan niet alleen mooi, ze geven ook een nootige, bijna karamelachtige smaak.
Pompoensoep met limoen en rode peper
Het gewone leven is weer begonnen, tijdrovende braadstukken en ingewikkelde taarten laten nog even op zich wachten. Tijd voor een simpel doch doeltreffend maal. Een pompoensoep is altijd populair. Zo eet ik hem het liefst: lekker pittig en fris door de limoen en de rode peper.
Pompoensoep met hartige granola
Een combinatie van pompoen met granola? Daar zeg ik altijd ja tegen! Niet alleen omdat ik groot fan ben van granola, maar omdat ik de crunchy bite daarvan super lekker vind door deze smaakvolle soep. En super handig dat je je granola ook hiervoor kunt gebruiken!
Ingrediënten
Bereiding
Doe de pompoenpitten in een zeef en spoel ze onder de koude kraan om de pompoenpulp te verwijderen. Spreid ze uit op een bord en dep ze droog met keukenpapier. Rooster 50 g van de pitten een paar minuten in een koekenpan op middelhoog vuur, samen met de havervlokken, 1 tl korianderzaad en 1 tl chilivlokken, tot het mengsel geurig is. Roer de tamari en de ahornsiroop erdoorheen. Laat ca. 30 seconden zachtjes koken tot de saus ingedikt en plakkerig is. Doe het mengsel op een bord.
Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur en bak de ui, de bleekselderij , de wortel, de knoflook en de pompoen met de rest van het korianderzaad en de chilivlokken. Schenk de bouillon erbij . Breng zachtjes aan de kook en kook 20-25 minuten met het deksel op de pan.
Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met de hartige granola eroverheen gestrooid.
© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ellie Jarvis
Onze tips
11x recepten voor soep: liefde in een kommetje
8x de lekkerste pompoen recepten
4x de lekkerste vegetarische recepten met pompoen
Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten
Griezelige recepten voor Halloween
De beste recepten met artisjok
Knolselderij recepten: 7x koken met deze veelzijdige groente
Dit zijn de lekkerste recepten met spinazie
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.