Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
pompoensoepje

Pompoensoep met room en speculaaskruiden

In samenwerking met de Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Deze zachte pompoensoep vooraf maak je feestelijk af met een beetje maanzaad.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op laag vuur en fruit er de ui ca. 5 minuten in. Voeg de knoflook, de cayennepeper en de speculaaskruiden toe en bak ca. 1 minuut. Voeg de pompoen, de melk en 500 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en het deksel op de pan en laat ca. 20 minuten doorkoken.

  2. Neem de pan van het vuur en laat ca. 5 minuten afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg eventueel meer water toe wanneer je de soep wat te dik vindt. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Klop de slagroom vlak voor het serveren lobbig. Giet de soep in glaasjes en lepel er wat van de geklopte room op. Garneer met het maanzaad.

Per portie: 372 kcal | 27 g koolhydraten | 9 g eiwit | 25 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)