Bereiding

    1. Rooster de walnoten in een droge pan goudbruin. Was de oregano en de peterselie en pluk de blaadjes van de takjes. Rasp de parmezaan grof.
    2. Zet de transparante kom op de machine met daarin de mini-kom. Doe de walnoten, de oregano, de peterselie en de parmezaan in de minikom en start het programma foodprocessor. Voeg al draaiende de olijfolie toe. Schep de pesto in een afgesloten bak en bewaar in de koelkast.
    3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de pompoen en halveer hem. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
    4. Doe de pompoen, de ui, de knoflook, de boter en het komijnzaad in de rvs-kom. Voeg 750 ml water, de bouillonblokjes en de slagroom toe en start het programma romige soep. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de oregano-walnootpesto eroverheen. Lekker met stokbrood.