Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pompoensoep met ham

Pompoensoep met ham en kruidencroutons

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Vergeet de pompoenpitolie niet in deze fluweelzachte pompoensoep. De diepgroene druppels staan niet alleen mooi, ze geven ook een nootige, bijna karamelachtige smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Snijd het ciabattabrood in de lengte in dunne plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en snipper de knoflook. Was de rozemarijn en hak de naaldjes grof. Meng de knoflook en de rozemarijn met de olijfolie. Bestrijk het brood met het olijfoliemengsel. Bestrooi met zout en peper en bak  ca. 15 minuten in de oven tot het brood goudbruin en krokant is.

  2. Pel de uien en snijd ze in ringen. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en hak hem fijn. Was de pompoen en halveer hem. Verwijder de kern met de pitten* en snijd het vruchtvlees in blokjes. Smelt de boter in een ruime pan en fruit er de ui, de rode peper en het komijnzaad ca. 4 minuten in. Voeg de pompoen toe en blus af met de groentebouillon.

  3. Breng aan de kook en kook ca. 40 minuten op laag vuur. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met sojasaus, nootmuskaat, zout en peper. Scheur de parmaham in reepjes.

  4. Schenk de soep in kommen en verdeel wat van de ham erin. Bedruppel met de pompoenpitolie en bestrooi met peper. Serveer met de croutons en de overige ham.

Per portie: 505 kcal | 43 g koolhydraten | 18 g eiwit | 28 g vet

Foto’s: Sven Benjamins Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)