Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Thaise pompoensoep met zalm

Thaise pompoensoep met zalm

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet een ruime, diepe pan op middelhoog vuur en fruit er de currypasta met 50 ml kokosmelk 2 minuten in tot het lekker begint te ruiken.

  2. Voeg de flespompoen toe en fruit enkele minuten verder. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook afgedekt ca. 15 minuten tot de pompoen zacht is.

  3. Haal de pan van het vuur. Neem ⅔ van de pompoenblokjes uit de pan en zet apart. Pureer de soep glad en roer 100 ml kokosmelk, het limoensap en de ahornsiroop erdoorheen. Doe de pompoenblokjes terug in de pan en verhit op laag vuur. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat hem slinken. Breng de soep op smaak met zout en peper en houd hem warm.

  4. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en bestrijk licht met olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de zalm met de huid naar beneden 3-4 minuten in tot de huid knapperig is. Draai de filets om en bak 3 minuten verder. Bak de zalm tot slot nog 30 seconden aan iedere zijkant. Leg de zalmfilets op een bord en laat enkele minuten rusten.

  5. Verdeel de soep over 4 kommen. Besprenkel met 2 el kokosmelk (verdun hem eventueel met water als hij te dik is). Snijd de zalm in grove stukken en leg ze met de huidkant naar boven gericht in de soep. Serveer met de limoenpartjes.

Per portie: 413 kcal | 15 g koolhydraten | 30 g eiwit | 25 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Sam A Harris Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Liberty Fennell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)