Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
flammkuchen pompoen

8x de lekkerste pompoen recepten

Profielfoto van JulieJulie van den Berg

Advertentie

Zodra het buiten donkerder wordt en het tijd is om de dikke jas uit de kast te halen, krijgen we ook weer zin om onszelf binnen weer op te warmen. En dan is er niets lekkerder dan een overheerlijk pompoen recept te maken. Super veelzijdig en vaak heel makkelijk!

Lekkerste pompoen recepten

Zoals je wellicht wel weet zijn er veel verschillende pompoensoorten. Daarom kun je er ook van alles mee bereiden. Maar wat zijn nu de lekkerste pompoen recepten om te maken? Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet, zodat je alvast kunt bedenken wat je vanavond op tafel zet. Eet smakelijk!

flammkuchen pompoen

Flammkuchen met pompoen en rode ui

In Frankrijk wordt deze plaattaart ook wel ‘tarte flambée’ genoemd.

Naar het recept
Cover voor

Braadkip met fregola, pompoen en salie

Nu het buiten kouder en natter wordt stoken we de boel binnen op. We maken een krokante braadkip met fregola, pompoen en salie.

Naar het recept
Hartige baklava met pompoen en feta

Hartige baklava met pompoen en feta

Het recept voor deze vega-topper laat zich makkelijk verdubbelen: gebruik dan een grotere braadslee of bakplaat. Liever vegan? Je kunt de boter vervangen door olijfolie, de honing door ahornsiroop en de feta weglaten.

Naar het recept
Gebraiseerde pompoen met vega-spekjes en zure appel

Gebraiseerde pompoen met vega-spekjes en zure appel

Dit smaakvolle recept is perfect te serveren als bijgerecht naast je vlees(vervanger) of bij een grotere portie ook als hoofdgerecht op zich. Met een smeuïge aardappelpuree onder de pompoen en een extra bite dankzij de krokante toppings.

Naar het recept
geroosterde aardperen pastinaak en pompoen met dip van skyr en karwijzaad

Geroosterde aardperen, pastinaak en pompoen met dip van skyr en karwijzaad

Een vergeten groente in de Nederlandse keuken maar aardpeer is net als dille en skyr een bekende in de Scandinavische keuken.

Naar het recept
Gevulde pastaschelpen met spinazie, pompoen en salie

Gevulde pastaschelpen met spinazie, pompoen en salie

Is er een betere combinatie dan pompoen en salie? Zeker, als je er ook pasta aan toevoegt. Deze vulling zul je opsmullen tot de gehele schaal leeg is. Tip: hoe meer krokante salie, hoe beter!

Naar het recept
Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Pompoen met fruit? Ja, zeker! Deze warme salade biedt je de perfecte combinatie tussen zout en zoet, en is super lekker om te serveren als bijgerecht.

Naar het recept
pompoensoep

Pompoensoep met limoen en rode peper

Het gewone leven is weer begonnen, tijdrovende braadstukken en ingewikkelde taarten laten nog even op zich wachten. Tijd voor een simpel doch doeltreffend maal. Een pompoensoep is altijd populair. Zo eet ik hem het liefst: lekker pittig en fris door de limoen en de rode peper.

Naar het recept
FAVORIET VAN JULIE
flammkuchen pompoen

Flammkuchen met pompoen en rode ui

In Frankrijk wordt deze plaattaart ook wel ‘tarte flambée’ genoemd. Super simpel en toch ontzettend lekker! Tip: bak nog even je salie krokant in de pan en strooi deze er als topping overheen.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

300 g pompoen – geschild en ontpit
260 g flammkuchendeeg – koelvers – bijv. van Tante Fanny
100 g crème fraîche
zout en peper
1 grote rode ui in ringen
2 tl venkelzaad
olijfolie

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 230°C / hetelucht: 210°C). Schaaf of snijd de pompoen in flinterdunne plakjes.

  2. 2. Rol het deeg uit en leg het met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi royaal met zout en peper. Verdeel de pompoen, de rode ui en het venkelzaad erover. Druppel er wat olijfolie overheen en strooi er nog wat zout over.

  3. 3. Bak de flammkuchen in 10-12 minuten goudbruin en gaar in de oven. Lekker met een frisse salade.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!