Advertentie
Zodra het buiten donkerder wordt en het tijd is om de dikke jas uit de kast te halen, krijgen we ook weer zin om onszelf binnen weer op te warmen. En dan is er niets lekkerder dan een overheerlijk pompoen recept te maken. Super veelzijdig en vaak heel makkelijk!
Lekkerste pompoen recepten
Zoals je wellicht wel weet zijn er veel verschillende pompoensoorten. Daarom kun je er ook van alles mee bereiden. Maar wat zijn nu de lekkerste pompoen recepten om te maken? Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet, zodat je alvast kunt bedenken wat je vanavond op tafel zet. Eet smakelijk!
Flammkuchen met pompoen en rode ui
In Frankrijk wordt deze plaattaart ook wel ‘tarte flambée’ genoemd.
Braadkip met fregola, pompoen en salie
Nu het buiten kouder en natter wordt stoken we de boel binnen op. We maken een krokante braadkip met fregola, pompoen en salie.
Hartige baklava met pompoen en feta
Het recept voor deze vega-topper laat zich makkelijk verdubbelen: gebruik dan een grotere braadslee of bakplaat. Liever vegan? Je kunt de boter vervangen door olijfolie, de honing door ahornsiroop en de feta weglaten.
Gebraiseerde pompoen met vega-spekjes en zure appel
Dit smaakvolle recept is perfect te serveren als bijgerecht naast je vlees(vervanger) of bij een grotere portie ook als hoofdgerecht op zich. Met een smeuïge aardappelpuree onder de pompoen en een extra bite dankzij de krokante toppings.
Geroosterde aardperen, pastinaak en pompoen met dip van skyr en karwijzaad
Een vergeten groente in de Nederlandse keuken maar aardpeer is net als dille en skyr een bekende in de Scandinavische keuken.
Gevulde pastaschelpen met spinazie, pompoen en salie
Is er een betere combinatie dan pompoen en salie? Zeker, als je er ook pasta aan toevoegt. Deze vulling zul je opsmullen tot de gehele schaal leeg is. Tip: hoe meer krokante salie, hoe beter!
Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta
Pompoen met fruit? Ja, zeker! Deze warme salade biedt je de perfecte combinatie tussen zout en zoet, en is super lekker om te serveren als bijgerecht.
Pompoensoep met limoen en rode peper
Het gewone leven is weer begonnen, tijdrovende braadstukken en ingewikkelde taarten laten nog even op zich wachten. Tijd voor een simpel doch doeltreffend maal. Een pompoensoep is altijd populair. Zo eet ik hem het liefst: lekker pittig en fris door de limoen en de rode peper.
Flammkuchen met pompoen en rode ui
In Frankrijk wordt deze plaattaart ook wel ‘tarte flambée’ genoemd. Super simpel en toch ontzettend lekker! Tip: bak nog even je salie krokant in de pan en strooi deze er als topping overheen.
Ingrediënten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 230°C / hetelucht: 210°C). Schaaf of snijd de pompoen in flinterdunne plakjes.
2. Rol het deeg uit en leg het met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi royaal met zout en peper. Verdeel de pompoen, de rode ui en het venkelzaad erover. Druppel er wat olijfolie overheen en strooi er nog wat zout over.
3. Bak de flammkuchen in 10-12 minuten goudbruin en gaar in de oven. Lekker met een frisse salade.
Onze tips
4x de lekkerste vegetarische recepten met pompoen
5x herfsttaart bakken: de lekkerste recepten
7x heerlijke recepten voor flammkuchen
Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten
Griezelige recepten voor Halloween
De beste recepten met artisjok
Knolselderij recepten: 7x koken met deze veelzijdige groente
Dit zijn de lekkerste recepten met spinazie
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.