Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Pompoen met fruit? Ja, zeker! Deze warme salade biedt je de perfecte combinatie tussen zout en zoet, en is super lekker om te serveren als bijgerecht.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de pompoen en schep de zaadlijsten eruit maar bewaar de pitten. Snijd de pompoen in stukken (je hoeft de pompoen niet te schillen). Meng de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat met 2 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster de pompoen 35-45 minuten in de oven tot hij zacht is.

  2. Was intussen de pompoenpitten, verwijder de draadjes en restjes vruchtvlees en dep de pitten goed droog. Meng de pitten met het sesamzaad, de gemalen specerijen en 2 tl olijfolie op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat onder de pompoen in de oven en rooster ca. 10 minuten mee, schep af en toe om.

  3. Doe de azijn, de honing en de kersen in een steelpan en breng aan de kook. Kook 2-3 minuten tot de dressing tot de helft is ingekookt. Roer een snufje zout en de sesamolie erdoorheen, neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.

  4. Verdeel de warme pompoen over borden of een grote serveerschaal. Besprenkel met de dressing en de kersen en bestrooi met de geroosterde pitten en de munt. Verkruimel de feta eroverheen.

Per portie: 278 kcal | 25 g koolhydraten | 8 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Rosie Birkett Foto’s: Tom Regester Styling: Esther Clark Foodstyling: Agathé Gits

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (5 stemmen)