Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de pompoen en schep de zaadlijsten eruit maar bewaar de pitten. Snijd de pompoen in stukken (je hoeft de pompoen niet te schillen). Meng de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat met 2 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster de pompoen 35-45 minuten in de oven tot hij zacht is.
Was intussen de pompoenpitten, verwijder de draadjes en restjes vruchtvlees en dep de pitten goed droog. Meng de pitten met het sesamzaad, de gemalen specerijen en 2 tl olijfolie op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat onder de pompoen in de oven en rooster ca. 10 minuten mee, schep af en toe om.
Doe de azijn, de honing en de kersen in een steelpan en breng aan de kook. Kook 2-3 minuten tot de dressing tot de helft is ingekookt. Roer een snufje zout en de sesamolie erdoorheen, neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
Verdeel de warme pompoen over borden of een grote serveerschaal. Besprenkel met de dressing en de kersen en bestrooi met de geroosterde pitten en de munt. Verkruimel de feta eroverheen.