Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Kruidige pompoentartelette

Kruidige pompoentartelette

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe voor de tartelettebodem de bloem, de boter en de suiker in een keukenmachine en maal tot het mengsel lijkt op broodkruim. Voeg het ei en de eidooiers toe, maal kort, voeg 2 el ijswater toe en maal tot het net een geheel is. Voeg eventueel nog een eetlepel water toe als het deeg te droog lijkt. Stort het deeg uit op een werkblad, vorm er een bal van en druk deze een beetje plat, zodat je het deeg makkelijker uit kunt rollen. Wikkel het deeg in folie en leg het minimaal 2 uur, maar liever een nacht, in de koelkast.

  2. Rol, als het heeft gerust, het deeg 2 mm dik uit op een met bloem bestoven werkblad. Sla de deeglap losjes om de deegroller en leg het in een diepe quichevorm. Druk het deeg voorzichtig in de vorm en zorg ervoor dat je het niet uitrekt. Snijd overtollige randjes eraf door met de deegroller over de bovenkant van de quichevorm te rollen. Zet de bodem nog een uur in de koelkast om hem te laten uitharden – dit zorgt ervoor dat de bodem tijdens het bakken niet krimpt.

  3. Roer intussen alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en houd apart.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Neem de bodem uit de koelkast en bekleed met bakpapier. Vul de bodem met bakbonen en bak ca. 15 minuten, tot de randjes goudbruin zijn. Neem de bakbonen en het bakpapier uit de bodem en bak nog ca. 10 minuten, of tot de hele bodem goudbruin is. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C). Schenk de vulling in de bodem en bak 30-35 minuten, of tot de vulling net is gestold en in het midden nog een beetje wiebelt. Laat de tartelette op een rooster afkoelen.

  5. Klop voor de crème chantilly de ingrediënten tot zachte pieken – zorg ervoor dat je niet teveel klopt. Rasp voor de topping de geroosterde hazelnoten over de afgekoelde tartelette. Serveer met de crème chantilly.

Per portie: 619 kcal | 69 g koolhydraten | 10 g eiwit | 32 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Jessica Donovan Foto’s: David Cotsworth

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)