Runderstoof met pompoen
Eenvoudig
ca. 2 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan met deksel of vuurbestendige ovenschotel en bak het vlees in porties een paar minuten op middelhoog vuur tot het bruin is. Doe het vlees in een kom en houd apart. Bak de ui in dezelfde pan 6-8 minuten op middelhoog vuur, of tot hij zacht is.
Roer de wortel, de bleekselderij, de tijm en de laurierblaadjes door de ui en bak nog een paar minuten tot de ingrediënten wat zachter zijn. Doe het vlees terug in de pan en roer de tomatenpuree en de bloem erdoorheen.
Schenk de bouillon en het bier erbij, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 1 uur stoven. Roer de pompoen erdoorheen en kook nog 30-60 minuten tot de groenten en het vlees gaar zijn. Serveer met aardappelpuree of
knapperig brood om de jus mee op te deppen.