Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Runderstoof met pompoen

Runderstoof met pompoen

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan met deksel of vuurbestendige ovenschotel en bak het vlees in porties een paar minuten op middelhoog vuur tot het bruin is. Doe het vlees in een kom en houd apart. Bak de ui in dezelfde pan 6-8 minuten op middelhoog vuur, of tot hij zacht is.

  2. Roer de wortel, de bleekselderij, de tijm en de laurierblaadjes door de ui en bak nog een paar minuten tot de ingrediënten wat zachter zijn. Doe het vlees terug in de pan en roer de tomatenpuree en de bloem erdoorheen.

  3. Schenk de bouillon en het bier erbij, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 1 uur stoven. Roer de pompoen erdoorheen en kook nog 30-60 minuten tot de groenten en het vlees gaar zijn. Serveer met aardappelpuree of
    knapperig brood om de jus mee op te deppen.

Per portie: 259 kcal | 20 g koolhydraten | 18 g eiwit | 10 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Foto’s: Karen Thomas Styling: Max Robinson & Luis Peral Foodstyling: Amy Kinnear & Hanna Miller

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)