Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Braadkip met fregola, pompoen en salie

Braadkip met fregola, pompoen en salie

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Nu het buiten kouder en natter wordt stoken we de boel binnen op. We maken een krokante braadkip met fregola, pompoen en salie.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Wrijf de kip rondom in met 1 el olijfolie en bestrooi hem met het zeezout en versgemalen peper. Leg de kip in een passende ovenschaal (niet te groot) en schenk de bouillon over de bodem. Stop de ½ citroen in de kip. Meng de pompoen, de knoflook, 1 el olijfolie, zout en peper en verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Braad de kip ca. 1 uur en 15 minuten in de oven. Zet de laatste ca. 30 minuten de bakplaat met het pompoenmengsel ook in de oven. Kook intussen de fregola volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem goed uitlekken.

  3. Neem de kip en de pompoen uit de oven en laat ca. 20 minuten rusten. Neem de kip uit de ovenschaal en laat de sappen uit de kip terug in de schaal lekken. Knijp de geroosterde knoflookteentjes uit in het bakvocht en prak het fijn met een vork. Voeg de fregola en de pompoen toe en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de blaadjes salie er krokant in. Snijd de kip in stukken en serveer met de fregola en de salie.

Per portie: 720 kcal | 57 g koolhydraten | 54 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amber De Florio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)