Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pompoen bourguignon

Pompoen bourguignon

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de boter in een braadpan en fruit er de sjalot, de champignons en de wortel ca. 5 minuten in. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en fruit nog 2 minuten. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn. Voeg de laurier, de takjes tijm en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op matig vuur ca.10minuten rustig inkoken tot de saus wat stroperig wordt.

  2. Voeg de pompoen en de sperziebonen toe en laat nog ca. 10 minuten rustig stoven tot de pompoen en de boontjes beetgaar zijn. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoorheen en serveer direct met vers stokbrood.

Per portie: 481 kcal | 65 g koolhydraten | 13 g eiwit | 8 g vet

Foto's & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)