Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Franse recepten: Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 1 el boter in een ruime braadpan en bak er de spekreepjes goudbruin in. Schep de spekjes uit de pan en zet apart. Braad het vlees, in porties, rondom goudbruin aan in het achtergebleven vet. Schep het vlees uit de pan en zet apart. Voeg de knoflook toe aan de pan en fruit 1 minuut. Voeg de tomatenpuree, 1 bosje tijm en de laurierblaadjes toe. Doe het vlees terug in de pan, bestrooi met de bloem, zout en peper en bak al omscheppend nog 2 minuten.

  2. Doe de spekjes terug in de pan en blus het geheel af met de rode wijn. Giet zoveel bouillon in de pan dat het vlees net onderstaat. Breng rustig aan de kook. Zet het vuur laag en leg het deksel op pan. Stoof het rundvlees in ca. 3 uur zacht en gaar.

  3. Maak de kleine uitjes schoon maar laat ze wel heel. Verhit 2 el boter in een ruime pan en smoor er de uitjes en de champignons in ca. 25 minuten zacht in. Bestrooi met zout en peper en wat verse tijmblaadjes. Verdeel de uitjes en champignons vlak voor het serveren over het stoofvlees. Lekker met stokbrood of gekookte aardappeltjes.

Per portie: 479 kcal | 11 g koolhydraten | 43 g eiwit | 20 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)