Bakken met pompoen

Grote kans dat je al pompoen in huis hebt, het is namelijk het weekend van Halloween! Pompoenen zijn niet alleen perfect als versiering maar ook om mee te bakken. Door de nootachtige en ietwat zoete smaak past de smaak van pompoen heerlijk in zowel zoete als hartige gerechten. Wil je bakken met pompoen maar weet je niet hoe je een pompoen moet schillen? Lees dan de blog van Martina, ze legt je alles uit!

1. Abrikozentaartje met pompoenpit-frangipane

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat dit taartje grotendeels uit abrikozen. Maar onderschat de kracht van pompoen niet. Voor de smaak van het gerecht zijn de pompoenpitten net zo belangrijk als de abrikozen. Wist je dat de pompoenpitten niet alleen heel lekker zijn maar ook hartstikke gezond? Het maakt niet uit van welke soort pompoen je de pitten gebruikt, ze zijn allemaal eetbaar.

bakken met pompoen

2. Börek met geroosterde pompoen, feta en snijbiet

Bakken met pompoen kan niet alleen zoet maar ook hartig. Dat bewijst deze variant van de Turkse börek. De pompoen speelt de hoofdrol in dit gerecht maar de prijs voor beste bijrol gaat naar het Midden-Oosterse kruidenmengsel za’atar. Samen vormen ze de perfecte combinatie voor een heerlijk hartig baksel. Door de pompoen is de borëk heerlijk voor de herfst.

Börek met geroosterde pompoen, feta en snijbiet

3. Bunuelos van pompoen 

Op het eerste oog lijkt een bunuelos net op een oliebol, maar deze snack is toch echt wat anders! De bunuelos komt van oorspong uit het Spaanse Valencia en door de toevoeging van de pompoen krijgt het zijn zoete en kruidige smaak.

Bunuelos van pompoen

4. Bladerdeeg-pompoenrol met geitenkaas

Bakken met pompoen wordt in dit recept wel heel letterlijk genomen. De gehele pompoen wordt namelijk gebruikt in dit gerecht. Nadat je de pompoen geschild hebt, hak je het vruchtvlees in kleine blokjes en deze bak je vervolgens in de oven. Nadat de pompoen is gebakken, rol je de stukjes met de geitenkaas in bladerdeeg. De pompoenpitten gaan on top. 

pompoenrol

5. Sweet pumpkin pie

In Amerika doen ze niets liever dan bakken met pompoen. Dit van oorsprong Amerikaanse gerecht wordt oorspronkelijk met Thanksgiving gegeten omdat het symbool staat voor de oogsttijd. Maar geen zorgen, de rest van het jaar mag de taart ook gewoon gegeten worden. De specerijen kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember zorgen voor een heerlijke warme kruidige smaak die perfect samen gaat met pompoen.

seizoensgroenten augustus

Wil je iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: