Bakken met pompoen
Grote kans dat je al pompoen in huis hebt, het is namelijk het weekend van Halloween! Pompoenen zijn niet alleen perfect als versiering maar ook om mee te bakken. Door de nootachtige en ietwat zoete smaak past de smaak van pompoen heerlijk in zowel zoete als hartige gerechten. Wil je bakken met pompoen maar weet je niet hoe je een pompoen moet schillen? Lees dan de blog van Martina, ze legt je alles uit!
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Pompoencupcakes met roomkaasglazuur
De pompoencupcakes zijn geïnspireerd op carrot cake, maar dan met geraspte pompoen in plaats van wortel. Minstens net zo lekker. Probeer maar!
> naar het recept: pompoencupcakes met roomkaasglazuur
Abrikozentaartje met pompoenpit-frangipane
Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat dit taartje grotendeels uit abrikozen. Maar onderschat de kracht van pompoen niet. Voor de smaak van het gerecht zijn de pompoenpitten net zo belangrijk als de abrikozen. Wist je dat de pompoenpitten niet alleen heel lekker zijn maar ook hartstikke gezond? Het maakt niet uit van welke soort pompoen je de pitten gebruikt, ze zijn allemaal eetbaar.
> naar het recept: abrikozentaartje met pompoenpit-frangipane
Pompoenpancakes met gezouten karamel en pecannoten
Een druilerige zondag? Trakteer jezelf op deze luxe pancakes bij het ontbijt. Wat denk je van deze pannenkoeken met pompoen bijvoorbeeld?
> naar het recept: pompoenpancakes met gezouten karamel en pecannoten
Börek met geroosterde pompoen, feta en snijbiet
Bakken met pompoen kan niet alleen zoet maar ook hartig. Dat bewijst deze variant van de Turkse börek. De pompoen speelt de hoofdrol in dit gerecht maar de prijs voor beste bijrol gaat naar het Midden-Oosterse kruidenmengsel za’atar. Samen vormen ze de perfecte combinatie voor een heerlijk hartig baksel. Door de pompoen is de borëk heerlijk voor de herfst.
> naar het recept: börek met geroosterde pompoen, feta en snijbiet
Bunuelos van pompoen
Op het eerste oog lijkt een bunuelos net op een oliebol, maar deze snack is toch echt wat anders! De bunuelos komt van oorspong uit het Spaanse Valencia en door de toevoeging van de pompoen krijgt het zijn zoete en kruidige smaak.
> naar het recept: bunuelos van pompoen
Bladerdeeg-pompoenrol met geitenkaas
Bakken met pompoen wordt in dit recept wel heel letterlijk genomen. De gehele pompoen wordt namelijk gebruikt in dit gerecht. Nadat je de pompoen geschild hebt, hak je het vruchtvlees in kleine blokjes en deze bak je vervolgens in de oven. Nadat de pompoen is gebakken, rol je de stukjes met de geitenkaas in bladerdeeg. De pompoenpitten gaan on top.
> naar het recept: bladerdeeg-pompoenrol met geitenkaas
Sweet pumpkin pie
In Amerika doen ze niets liever dan bakken met pompoen. Dit van oorsprong Amerikaanse gerecht wordt oorspronkelijk met Thanksgiving gegeten omdat het symbool staat voor de oogsttijd. Maar geen zorgen, de rest van het jaar mag de taart ook gewoon gegeten worden. De specerijen kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember zorgen voor een heerlijke warme kruidige smaak die perfect samen gaat met pompoen.
> naar het recept: sweet pumpkin pie