Pompoencupcakes met roomkaasglazuur
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
25 minuten wachttijd25 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed de holtes van het muffinbakblik met de papieren vormpjes. Klop de olie met de suiker, de eieren en het vanille-extract in een grote kom door elkaar. Roer de geraspte pompoen, de rozijnen en de sinaasappelschil erdoorheen.
Meng het kaneelpoeder met het bakmeel en de baking soda en spatel het meelmengsel door het oliemengsel. Verdeel het beslag met een lepel over de holtes van het bakblik. Bak ca. 25 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat op een rooster volledig afkoelen. Je kunt de cupcakes tot 4 maanden bewaren in een afgesloten diepvrieszak in de vriezer.
Klop voor de topping de roomkaas met de suiker glad en versier de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi met de pecannoten.