Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Pompoencupcakes met roomkaasglazuur

Pompoencupcakes met roomkaasglazuur

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor de topping

De pompoencupcakes zijn geïnspireerd op de welbekende carrot cake, maar dan met geraspte pompoen in plaats van wortel. Minstens net zo lekker. Probeer maar!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed de holtes van het muffinbakblik met de papieren vormpjes. Klop de olie met de suiker, de eieren en het vanille-extract in een grote kom door elkaar. Roer de geraspte pompoen, de rozijnen en de sinaasappelschil erdoorheen.

  2. Meng het kaneelpoeder met het bakmeel en de baking soda en spatel het meelmengsel door het oliemengsel. Verdeel het beslag met een lepel over de holtes van het bakblik. Bak ca. 25 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat op een rooster volledig afkoelen. Je kunt de cupcakes tot 4 maanden bewaren in een afgesloten diepvrieszak in de vriezer.

  3. Klop voor de topping de roomkaas met de suiker glad en versier de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi met de pecannoten.

Per portie: 386 kcal | 43 g koolhydraten | 4 g eiwit | 23 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Rosie Birkett Foto’s: Tom Regester Styling: Esther Clark Foodstyling: Agathé Gits

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)