Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Bunuelos van pompoen

Buñuelos van pompoen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Op het eerste oog lijkt een bunuelos net op een oliebol, maar deze snack is toch echt wat anders! De bunuelos komt van oorspong uit het Spaanse Valencia en door de toevoeging van de pompoen krijgt het zijn zoete en kruidige smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Op het eerste oog lijkt een bunuelos net op een oliebol, maar deze snack is toch echt wat anders! De bunuelos komt van oorspong uit het Spaanse Valencia en door de toevoeging van de pompoen krijgt het zijn zoete en kruidige smaak.

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Kook de pompoen in ca. 10 minuten beetgaar in water met wat zout. Laat de pompoen in een vergiet uitlekken en afkoelen.

  2. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Prak de pompoen grof met een vork. Meng in de keukenmachine de pompoen, de eieren, het vanillemerg, het anijszaad, het bakpoeder, de suiker en de bloem tot een glad deeg.

  3. Laat het deeg ca. 30 minuten afgedekt rusten. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 170°C. Maak van het deeg bolletjes ter grootte van een pingpongbal en frituur ze portiegewijs goudbruin en gaar in de hete olie, tot ze boven komen drijven. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm. Bestuif met poedersuiker bestrooi met de sinaasappelschil.

Foto: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Dille & Kamille, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)