Bereiding

Een druilerige zondag? Trakteer jezelf op deze luxe pancakes bij het ontbijt.

  1. Doe de pompoen in een magnetronbestendige kom, voeg 1 el water toe en verhit afgedekt 5-8 minuten in de magnetron op de hoogste stand tot de pompoen zacht is. Laat de pompoen uitlekken en volledig afkoelen. Maak je de pannenkoeken voor bij het ontbijt? Gaar de pompoen dan de avond ervoor.
  2. Doe de afgekoelde pompoen samen met de overige ingrediënten voor het beslag in een keukenmachine en vermaal alles tot een glad, dik beslag. Je kunt de pompoen eventueel fijnprakken en de rest van de ingrediënten erdoorheen kloppen. Schep het beslag in een maatbeker en laat wellen.
  3. Rooster de pecannoten in een droge pan 1-2 minuten tot ze iets donkerder worden. Schep ze op een bord en zet apart. Doe de overige ingrediënten voor de karamelsaus in de pan en breng aan de kook. Kook een paar minuten tot er een glanzende saus ontstaat. Roer de pecannoten erdoorheen en zet apart.
  4. Verhit een klontje boter met een scheutje olie in een grote koekenpan. Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C) om de pannenkoeken warm te houden. Schep kleine hoopjes beslag in de pan. Deze lopen zelf een beetje uit, dus zorg dat de pan niet te vol is. Wacht tot er belletjes ontstaan aan de bovenkant en de pannenkoeken goudbruin zijn aan de onderkant. Draai de pannenkoeken om en bak nog 2 minuten. Houd de gebakken pannenkoeken warm op een bakplaat in de oven, terwijl je van de rest van het beslag meer pannenkoeken bakt.
  5. Stapel de pannenkoeken op elkaar op borden, schep er wat roomijs, yoghurt of crème fraîche op en schenk er de karamelsaus overheen.

Per portie: ca. 717 kcal
12 g eiwit | 43 g vet | 68 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Rosie Birkett Foto’s: Tom Regester Styling: Esther Clark Foodstyling: Agathé Gits