Lees verder onder de advertentie
Gevulde pastaschelpen met spinazie, pompoen en salie
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat iets afkoelen en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de spinazie grof.
Verwijder de zaadlijsten van de pompoen maar laat de schil zitten. Snij d de pompoen in blokjes van 2 cm en meng met 1 el olijfolie, het knoflookpoeder, de tijm en wat zout en peper. Verdeel de blokjes pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 minuten zacht in de oven.
Haal de pompoen uit de oven, doe hem in een hoge mengbeker of kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Roer de plantaardige ricotta, de bouillon en de spinazie erdoorheen. Breng de puree op smaak met de chilivlokken, de geraspte limoenschil en het sap. Houd apart.
Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken. Meng een klein scheutje olie erdoorheen zodat de schelpen niet aan elkaar plakken.
Kwast een ovenschaal in met 1 el olie. Schep het pompoenmengsel in de spuitzak en vul de gekookte pastaschelpen ermee. Leg de gevulde pastaschelpen naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte mozzarella en verdeel de blaadjes salie erover.
Gratineer de pastaschelpen ca. 15 minuten in de oven. Verdeel de pastaschelpen over borden en garneer met de geroosterde hazelnoten.
Lees verder onder de advertentie