Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de sjalotten, de knoflook en de pompoen 3-4 minuten in. Blus de groenten af met de witte wijn en gaar de pompoen tot hij zacht
    en gaar is maar nog wel een bite heeft. Breng op smaak met de rozemarijn, zout en peper en laat afkoelen.
  2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Roer in een kom de geitenkaas romig en lobbig, breek 1 ei erboven en klop erdoorheen. Spatel de pompoenblokjes en de helft van de pompoenpitten erdoorheen.
  3. Verdeel de vulling over het bladerdeeg en laat daarbij ca. 2 cm van de rand vrij. Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei. Rol het bladerdeeg op en zorg ervoor dat de vouw naar beneden ligt op de bakplaat. Vouw de uiteinden van de rol naar binnen, zodat de vulling er in de oven niet uit kan lopen.
  4. Prik met een vork rondom gaatjes in het bladerdeeg. Bestrijk het deeg met het overgebleven geklutste ei en bestrooi met de overige pompoenpitten. Bak de pompoenrol 20-30 minuten in de oven. Haal de rol uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voor het serveren.

Per portie: ca. 568 kcal
18 g eiwit | 36 g vet | 33 g koolhydraten

Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren