Abrikozentaartje met pompoenpit-frangipane
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bekleed een taartvorm met losse bodem (20 cm Ø) met het deeg en duw de randen netjes aan. Verwijder overtollig deeg en houd het apart.
Maal de pompoenpitten in de keukenmachine tot je de structuur van grof meel hebt. Kluts het ei en houd een beetje apart om straks de taart mee te bestrijken. Klop de boter en de suiker tot een luchtig geheel. Klop het overige ei door het boter-suikermengsel. Meng daarna het pompoenpitmeel en de bloem door het mengsel.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Snijd elke helft in 4-5 partjes. Verdeel de pompoenpitfrangipane over de taart. Leg de partjes abrikoos op de frangipane en duw ze een beetje in het mengsel.
Rol het overige deeg uit tot een ronde cirkel zo groot als het oppervlak van de taart. Snijd er met de rasterroller* een patroon uit, trek dat iets uit elkaar en leg voorzichtig op de taart. Duw de zijkanten aan op de deegranden. Bestrijk het raster met het apart gehouden ei. Bak de taart in ca. 30 minuten goudbruin.