Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Orzo met geroosterde pompoen, gepofte knoflook en fetasaus

Orzo met geroosterde pompoen, gepofte knoflook en fetasaus

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Pel de buitenste laagjes van de knoflook en snijd de wortelaanzet eraf. Leg de knoflookbol op een stukje aluminiumfolie, bedruip met 1 el olijfolie en bestrooi met een snufje zout. Wikkel de knoflook in het folie en pof hem in ca. 45 minuten heel zacht in de oven. Haal de knoflook uit de oven en laat hem in het folie afkoelen.

  2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en schil de pompoen. Snijd de pompoen in partjes van 2-3 cm breed en meng ze met 2 el olie, het paprikapoeder en wat zout en peper. Verdeel de partjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30-40 minuten in de oven tot ze zacht en een beetje gekaramelliseerd zijn. Draai de partjes halverwege om.

  3. Doe de ingrediënten voor de fetasaus in een keukenmachine of blender. Haal de knoflook uit het folie en knijp 4 teentjes boven de keukenmachine uit. Mix alles tot een gladde saus. Voeg eventueel 1-2 el water toe om het geheel wat smeuïger te maken. Schep de saus in een kom en zet apart.

  4. Kook de orzo in een pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar net niet helemaal gaar. Giet af, maar vang een kopje van het kookwater op.

  5. Verhit 1 el olie en de boter in een grote pan en fruit er de prei in 5-8 minuten zacht in. Voeg de ingemaakte citroen en 3 uitgeknepen teentjes knoflook toe en meng ze er goed doorheen. Voeg de orzo, de bouillon en een scheut van het kookwater toe en kook alles nog 1-2 minuten. Roer de helft van de peterselie erdoorheen.

  6. Verdeel de orzo met de prei over borden. Leg er de geroosterde pompoen bovenop en drizzle de fetasaus eroverheen. Bestrooi met de overige peterselie en serveer.

Per portie: 761 kcal | 80 g koolhydraten | 29 g eiwit | 34 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Meliss Thompson Foto’s: Mowie Kay

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)