Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
flammkuchen

Flammkuchen met pompoen en rode ui

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

In Frankrijk wordt deze plaattaart ook wel ‘tarte flambée’ genoemd.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 230°C / hetelucht: 210°C). Schaaf of snijd de pompoen in flinterdunne plakjes.

  2. 2. Rol het deeg uit en leg het met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi royaal met zout en peper. Verdeel de pompoen, de rode ui en het venkelzaad erover. Druppel er wat olijfolie overheen en strooi er nog wat zout over.

  3. 3. Bak de flammkuchen in 10-12 minuten goudbruin en gaar in de oven. Lekker met een frisse salade.

Per portie: 652 kcal | 76 g koolhydraten | 14 g eiwit | 31 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)