Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
flammkuchen pompoen

Flammkuchen met pompoen en rode ui

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Daar waar de plaattaart in Duitsland flammkuchen heet noemen ze ‘m in Frankrijk ook wel tarte flambée. Hoe dan ook, dit vegetarische recept met pompoen en rode ui staat niet alleen binnen een half uur op tafel, de plaattaart is ook nog eens om je vingers bij af te likken zo lekker.  

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Daar waar de plaattaart in Duitsland flammkuchen heet noemen ze ‘m in Frankrijk ook wel tarte flambée. Hoe dan ook, dit vegetarische recept met pompoen en rode ui staat niet alleen binnen een half uur op tafel, de plaattaart is ook nog eens om je vingers bij af te likken zo lekker.  

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 230°C / hetelucht: 210°C). Schaaf of snijd de pompoen in flinterdunne plakjes.

  2. 2. Rol het deeg uit en leg het met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi royaal met zout en peper. Verdeel de pompoen, de rode ui en het venkelzaad erover. Druppel er wat olijfolie overheen en strooi er nog wat zout over.

  3. 3. Bak de flammkuchen in 10-12 minuten goudbruin en gaar in de oven. Lekker met een frisse salade.

Per portie: 652 kcal | 76 g koolhydraten | 14 g eiwit | 31 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (11 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!