Bereiding

  1. Breng 1 l water met het bouillonblokje aan de kook. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie en fruit er de ui ca. 1 minuut in. Voeg de rijst toe en bak hem ca. 3 minuten mee, tot de rijst glazig wordt. Blus af met de witte wijn. Voeg zoveel hete bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Kook de risotto in 18-19 minuten op laag vuur beetgaar. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen wat nieuwe bouillon toe.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken. Schil de pompoen, verwijder de kern met de pitten en rasp het vruchtvlees fijn. Rasp de parmezaan. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Verhit 2 el boter en bak er de paddenstoelen 4-5 minuten in.
  3. Neem de risotto van het vuur en roer er de pompoen, de parmezaan en 2 el boter doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto ca. 3 minuten afgedekt rusten. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper. Bestrooi met de tijm.
  4. Verdeel de risotto over diepe borden en schep er de paddenstoelen op.

Wil je elke maand weer verse kookinspiratie en nieuwe recepten ontdekken samen met foodies? Neem een abonnement op hét culinaire magazinevan Nederland.