Pompoensoep met hartige granola
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de pompoenpitten in een zeef en spoel ze onder de koude kraan om de pompoenpulp te verwijderen. Spreid ze uit op een bord en dep ze droog met keukenpapier. Rooster 50 g van de pitten een paar minuten in een koekenpan op middelhoog vuur, samen met de havervlokken, 1 tl korianderzaad en 1 tl chilivlokken, tot het mengsel geurig is. Roer de tamari en de ahornsiroop erdoorheen. Laat ca. 30 seconden zachtjes koken tot de saus ingedikt en plakkerig is. Doe het mengsel op een bord.
Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur en bak de ui, de bleekselderij , de wortel, de knoflook en de pompoen met de rest van het korianderzaad en de chilivlokken. Schenk de bouillon erbij . Breng zachtjes aan de kook en kook 20-25 minuten met het deksel op de pan.
Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met de hartige granola eroverheen gestrooid.
Verschillende soorten en maten
Bij een pompoen denken mensen vaak al snel aan de bekende oranje soort, maar er zijn veel meer verschillende soorten op de wereld te vinden. Maar niet elke pompoen is lekker en ook niet elke pompoen is bedoeld om te eten. Om zeker te weten of je de juiste pompoen in handen hebt voor je pompoen recepten, kun je dus maar beter eerst even checken welke verschillende soorten pompoen er zijn en welke eetbaar is.
Wist je dat je naast het vruchtvlees ook gebruik kunt maken van de pompoenpitten? Je kunt deze roosteren en gebruiken als topping over je salades of ontbijt. Super gezond en lekker!