Bereiding
- Doe de pompoenpitten in een zeef en spoel ze onder de koude kraan om de pompoenpulp te verwijderen. Spreid ze uit op een bord en dep ze droog met keukenpapier. Rooster 50 g van de pitten een paar minuten in een koekenpan op middelhoog vuur, samen met de havervlokken, 1 tl korianderzaad en 1 tl chilivlokken, tot het mengsel geurig is. Roer de tamari en de ahornsiroop erdoorheen. Laat ca. 30 seconden zachtjes koken tot de saus ingedikt en plakkerig is. Doe het mengsel op een bord.
- Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur en bak de ui, de bleekselderij , de wortel, de knoflook en de pompoen met de rest van het korianderzaad en de chilivlokken. Schenk de bouillon erbij . Breng zachtjes aan de kook en kook 20-25 minuten met het deksel op de pan.
- Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met de hartige granola eroverheen gestrooid.
Per portie: ca. 276 kcal
9 g eiwit | 14 g vet | 24 g koolhydraten
© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ellie Jarvis