Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de pompoen, halveer hem en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in parten. Leg de pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout en peper en druppel er 1 el olie overheen. Rooster de pompoen ca. 25 minuten in de oven.

2. Scheur de ciabatta in grove stukken en meng ze met 1 el olie, de kerrie en een snuf zout. Neem de pompoen uit de oven en schep de parten van het bakblik. Verdeel de stukken ciabatta over de bakplaat en bak ze ca. 10 minuten.

3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode pepers in ringetjes. Verhit 1 el olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook en de rode peper ca. 4 minuten in. Voeg 1 l water, het bouillonblokje en de geroosterde pompoenparten toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 5 minuten op laag vuur koken.

4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Was de limoen en dep hem droog. Rasp de schil van de limoen. Serveer de soep en strooi er op het laatst de limoenschil en de croutons overheen.