Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
pompoensoep

Pompoensoep met limoen en rode peper

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Het gewone leven is weer begonnen, tijdrovende braadstukken en ingewikkelde taarten laten nog even op zich wachten. Tijd voor een simpel doch doeltreffend maal. Een pompoensoep is altijd populair. Zo eet ik hem het liefst: lekker pittig en fris door de limoen en de rode peper.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de pompoen, halveer hem en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in parten. Leg de pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout en peper en druppel er 1 el olie overheen. Rooster de pompoen ca. 25 minuten in de oven.

  2. 2. Scheur de ciabatta in grove stukken en meng ze met 1 el olie, de kerrie en een snuf zout. Neem de pompoen uit de oven en schep de parten van het bakblik. Verdeel de stukken ciabatta over de bakplaat en bak ze ca. 10 minuten.

  3. 3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode pepers in ringetjes. Verhit 1 el olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook en de rode peper ca. 4 minuten in. Voeg 1 l water, het bouillonblokje en de geroosterde pompoenparten toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 5 minuten op laag vuur koken.

  4. 4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Was de limoen en dep hem droog. Rasp de schil van de limoen. Serveer de soep en strooi er op het laatst de limoenschil en de croutons overheen.

Per portie: 306 kcal | 36 g koolhydraten | 8 g eiwit | 13 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)