Bereiding

  1. Warm een eetlepel olie op in een diepe pan. Bak de ui, knoflook en gember in 10 minuten zacht en zoet. Bak de koriander al roerend 2 minuten mee. Schil intussen de pompoen, verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen in zo dun mogelijke repen.
  2. Voeg de sojasaus, kokosmelk en groentebouillon toe aan de ui. Voeg 800 ml kokend water toe en voeg de repen pompoen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is. Het duurt iets langer als de repen wat dikker zijn. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Zet een grote koekenpan op halfhoog vuur, voeg een theelepel olie toe en bak de broccoli en zaden 4-5 minuten tot ze knapperig vanbuiten zijn en zacht vanbinnen. Voeg de sojasaus en azijn toe en bak het mengsel nog 30 seconden. Haal de pan van het vuur.
  4. Maal een deel van de pompoen door de bouillon om hem in te dikken. Voeg de bladgroente en miso toe en wacht tot de bladgroente is geslonken. Proef de soep en voeg zo nodig zout en peper toe.
  5. Giet de noedels af en verdeel ze over vier diepe soepkommen. Schep de soep en broccoli in de kommen en voeg tot slot gehakte pinda’s en een scheutje citroensap toe.
Een Pan, Plaat, Planeet

Meer gerechten zoals deze?

Een Pan, Plaat, Planeet
€34,99