Risotto recepten
Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. Het woord risotto is afkomstig van het Italiaanse riso dat ‘rijst’ betekent, met het achtervoegsel otto. In de meeste risotto recepten wordt de rijst eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken voeg je andere ingrediënten toe. Denk daarbij aan vis, vlees, kruiden en natuurlijk ook groenten. Vervolgens gaat er een portie kaas doorheen voor hét ultieme romige eindresultaat: een heerlijk bord risotto.
Om onze liefde voor risotto met jullie te delen verzamelden we de zeven lekkerste recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van paddenstoelenrisotto met krokante kaaskoekjes of risotto met peer en blauwe kaas? Het water loopt ons al in de mond…
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa
Maak eens risotto recepten met een twist; zoals deze heerlijke groene doperwten-spinazierisotto met krabsalsa. Ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook nog eens heerlijk. Kun je geen verse krab vinden? Vervang deze eventueel door surimi. Ondanks dat dit geen echte krab is kun je het als vervanger gebruiken voor bijvoorbeeld deze risotto. Buen appetito!
> naar het recept: doperwten-spinazierisotto met krabsalsa
Risotto met cheddar en balsamicotomaatjes
Dit recept voor risotto met cheddar en balsamicotomaatjes is verrassend lekker! Balsamico past natuurlijk ontzettend goed in Italiaanse gerechten. Kies een goede cheddar, het liefst eentje van de kaasboer. Een goede farmhouse cheddar smaakt bijvoorbeeld heel anders dan de standaard smeltkaas uit de supermarkt.
> naar het recept: risotto met cheddar en balsamicotomaatjes
Paddenstoelenrisotto met krokante kaaskoekjes
Krokante kaaskoekjes? Dat klinkt toch als de hemel op aarde? Wat ons betreft is het dat ook, zeker in combinatie met deze geweldige risotto. De krokantje kaaskoekjes maak je gemakkelijk in de oven met Grana Padano. Dit is absoluut één van onze favoriete risotto recepten, veel romiger dat dit krijg je ‘m niet!
> naar het recept: paddenstoelenrisotto met krokante kaaskoekjes
Risotto recepten:
Zeevruchtenrisotto
Zeevruchtenrisotto, dat is pas echt Italiaans comfortfood! Een klassieke primo piatto voor zowel ’s zomers als ’s winters. Deze risotto is ook nog eens makkelijker te maken dan je denkt. Gebruik lekkere verse vongole, mosselen en bijvoorbeeld inktvisjes voor deze heerlijke zeevruchtenrisotto.
> naar het recept: zeevruchtenrisotto
Risotto met peer en blauwschimmelkaas
Wat kook je op een drukke doordeweekse dag? Niet te heavy, maar ook niet te licht. Ik zeg risotto met peer en blauwschimmelkaas! Een gouden combinatie die ook in een risotto ontzettend smaakvol is.
> naar het recept: risotto met peer en blauwschimmelkaas
Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille
Vaak denken mensen dat risotto recepten lastig zijn om te maken. Dat is absoluut niet zo. We gaven je eerder al dé gouden tips voor een perfecte risotto, maar met dit recept wordt het misschien nog wel makkelijker. Doordat je de risotto in de oven gaart hoef je niet constant te roeren en bouillon toe te voegen. De karwij en dille geven dit gerecht een heerlijke en kruidige smaak.
> naar het recept: bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille
Tomaten-paprikarisotto uit Piëmont
Als er één recept echt typisch is voor de stevige keuken van Noord-Italië, dan is het wel deze risotto. Deze versie uit Piëmont met tomaat en paprika is extra romig en staat ook nog eens binnen een uur op tafel.
> naar het recept: tomaten-paprikarisotto uit Piëmont