Risotto met prei en ansjoviskruim
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ansjovis toe en druk ze met een houten lepel kapot in de pan. Voeg de panko toe en bak ca. 5 minuten mee tot hij goudbruin kleurt. Roer het citroenrasp erdoorheen. Schep het geheel in een kommetje en houd apart.
Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak in ca. 15 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de rijst toe en bak 2-3 minuten mee tot hij glazig is.
Voeg de wijn toe en laat het geheel zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe en wacht met het toevoegen van nieuwe bouillon tot de vorige bouillon is opgenomen. Proef na ca. 25 minuten of de rijst goed gaar is. Voeg de rest van de boter, de parmezaan en de slagroom toe en roer door de risotto.
Breng het geheel op smaak met peper. Verdeel de risotto over 4 borden. Maak af met het ansjoviskruim en wat verse peterselie.