
Arancini (gefrituurde risottoballetjes)
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt de boter met de olijfolie in een ruime pan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak enkele minuten, tot de ui glazig begint te zien.
Doe de risottorijst in de pan en bak al omscheppend mee, tot de korrels glazig beginnen te zien. Schep soeplepel voor soeplepel de groentebouillon bij de rijst. Voeg pas een nieuwe lepel bouillon toe als de rijst de vorige bouillon heeft opgenomen.
Kook de rijst op deze manier in 20-25 minuten gaar. De korrels moeten zacht zijn, met vanbinnen nog een kleine bite. Roer de pesto en de parmezaan door de risotto en laat volledig afkoelen.
Verdeel de risotto in twaalf gelijke delen en rol er balletjes van. Stop in ieder risottoballetje (arancino) een bolletje minimozzarella.
Schep het paneermeel en de panko door elkaar. Wentel de arancini achtereenvolgens door de bloem, het geklutste ei en het pankomengsel. Leg de arancini minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de airfryer voor op 180°C (elektrische oven: 190°C / heteluchtoven: 170°C). Plaats de arancini in de airfryer en bespuit met olijfolie. Bak de arancini in ca. 20 minuten (oven: ca. 25 minuten) goudbruin en warm.
Het airfryerboek
€ 22,99