Italiaanse kookboeken
Heb je Foodies Italië al in huis? Dan weet je natuurlijk als geen ander hoe lekker de Italiaanse keuken kan zijn. La dolce vita op een bord, dat wil iedereen toch wel? Wij halen onze inspiratie niet alleen direct uit Italië, we bladeren ook erg graag door de beste Italiaanse kookboeken. Wij zetten natuurlijk onze favoriete kookboeken voor je op een rijtje.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Pasta Grannies
Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze veelal ‘geheime’ familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna’s die uiteraard hun hele leven al koken met en uit liefde. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer bijvoorbeeld het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

Made at home
In dit Italiaanse kookboek deelt de beroemde chef Giorgio Locatelli zijn privégerechten die hij normaal alleen thuis kookt. Stuk voor stuk zijn het heerlijke en aardse gerechten. De gemene deler? Elk gerecht zit natuurlijk vol smaak. Daarnaast proef je ook het respect voor de natuurlijke ingrediënten waarmee Giorgio Locatelli kookt. Kortom, dit boek mag dus niet ontbreken in je verzameling als je ook maar een beetje van de Italiaanse keuken houdt.

Jamie kookt Italië
Jamie Oliver deelt in dit boek graag zijn liefde voor de Italiaans keuken met je. Van heerlijke antipasti als cheesy risottoballetjes of voorjaarsbruchetta, geliefde pasta’s als klassieke carbonara of linguine met worst, echte ragú of saffraankip: er valt nog zo veel te ontdekken in de Italiaanse keuken. Dit boek brengt het plezier en ook de passie van ‘s werelds favoriete keuken bij jou thuis. Viva Italia!

De Zilveren Lepel
Dit Italiaanse kookboek is al meer dan zestig jaar het best verkochte kookboek in Italië. Alle recepten zijn traditioneel, geworteld in de Italiaanse cultuur, verzameld vanuit heel Italië en ook met de specialiteiten uit elke regio. De recepten zijn zo herschreven dat het buiten Italië ook begrijpelijk is, en de gerechten zijn dan ook gemakkelijk te bereiden voor iedereen. De Zilveren Lepel is dé bekende kookboekenreeks over de Italiaanse keuken die je moet hebben. Het is dan ook niet voor niets één van onze favoriete Italiaanse kookboeken.

La Vita è Dolce
In Italië is het leven zoeter dan zoet. Dat bewijst “La Vita è Dolce” van Letitia Clark: hét kookboek met de heerlijkste recepten voor Italiaanse zoetigheden. Het boek bevat recepten voor koekjes, cakejes, desserts en taarten voor elke gelegenheid. Van heerlijke amaretti tot tiramisu: alle klassieke Italiaanse zoetigheden komen aan bod. Door de sfeervolle foto’s van het Italiaanse dorpsleven en prachtige illustraties van de lekkernijen, waan je jezelf zo op een zonnig terras in Italië met dit Italiaanse kookboek.

Nog meer Italiaanse kookboeken:
The Lemon Kitchen Sicilië
Dit boek is het vervolg op het succesvolle “The Lemon Kitchen kookboek“. De hoofdrol is wederom weggelegd voor de biologische citroen – hét wonderingrediënt voor in de keuken. Maak het verfrissende citrusjam-trio of een crunchy pasta met courgette en ook broodkruim. En wat dacht je bijvoorbeeld van feestelijke antipasti en de klassieker melanzane di parmigiano? Jadis’ recepten zijn duurzaam, eenvoudig en bovenal rijk van smaak. Kortom, food for the soul!

New Italian
Italiaans eten is natuurlijk comfortfood van de zuiverste soort, daar is iedereen het vast over eens. Sergio Herman is net als zovelen onder ons al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wie wordt er niet gelukkig van een bord goede pasta? De Italiaanse keuken is dan ook over de hele wereld geliefd en behoort tot het culinair erfgoed. Maar er lijken vaak alleen authentieke gerechten te worden gekookt; er wordt weinig met nieuwe smaakcombinaties geëxperimenteerd. Daar brengt Sergio verandering in met zijn take op de cucina nuova.

De Pastaman
Dit kookboek staat vol met prachtige foto’s en ook duidelijke stap-voor-stapaanwijzingen. Of je nu voor het eerst pasta gaat maken of dat al jaren doet, laat je inspireren door de De Pastaman en creëer je eigen originele kunstvormen van pasta. Je vindt meer dan 40 recepten voor heerlijke pastamaaltijden, maar ook voor sauzen en vullingen. Wat ons betreft mag De Pastaman van Mateo Zielonka dus niet ontbreken op de boekenplank of in je keuken.
