Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Italiaanse kookboeken Marieke

Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Haal je inspiratie uit dit lijstje met onze favoriete Italiaanse kookboeken. Wat ons betreft mogen deze boeken niet in je verzameling ontbreken als je graag la dolce vita serveert op een bord!

Italiaanse kookboeken

Als je de Foodies Italië-special in huis hebt weet je natuurlijk als geen ander hoe lekker de Italiaanse keuken is. La dolce vita op een bord, dat wil iedereen toch wel? Wij halen onze inspiratie niet alleen direct uit Italië, we bladeren ook erg graag door de beste Italiaanse kookboeken. Wij zetten natuurlijk onze favoriete kookboeken voor je op een rijtje.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze veelal ‘geheime’ familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna’s die uiteraard hun hele leven al koken met en uit liefde. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer bijvoorbeeld het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

Pasta Grannies

€ 29,99
cover pasta grannies

Als je aan Vanja van der Leeden denkt, denk je aan de Indische keuken. Wat maar weinig mensen weten is dat ze diep van binnen eigenlijk Italiaanse is. Van jongs af aan nam haar vader haar mee naar Italië, ze studeerde de taal en woonde er een tijd. Een boek zat al lang in haar hoofd, maar met ‘Italopop‘ is het werkelijkheid geworden. Een Italiaans kookboek, maar allesbehalve klassiek. Al is dit wat ons betreft misschien wel ons favoriete Italiaanse kookboek!

Italopop

€ 39,99
Cover voor Italopop

In dit Italiaanse kookboek deelt de beroemde chef Giorgio Locatelli zijn privégerechten die hij normaal alleen thuis kookt. Stuk voor stuk zijn het heerlijke en aardse gerechten. De gemene deler? Elk gerecht zit natuurlijk vol smaak. Daarnaast proef je ook het respect voor de natuurlijke ingrediënten waarmee Giorgio Locatelli kookt. Kortom, dit boek mag dus niet ontbreken in je verzameling als je ook maar een beetje van de Italiaanse keuken houdt.

Made at home

€ 24,99
Cover locatelli made at home

Jamie Oliver deelt in dit boek graag zijn liefde voor de Italiaans keuken met je. Van heerlijke antipasti als cheesy risottoballetjes of voorjaarsbruchetta, geliefde pasta’s als klassieke carbonara of linguine met worst, echte ragú of saffraankip: er valt nog zo veel te ontdekken in de Italiaanse keuken. Dit boek brengt het plezier en ook de passie van ’s werelds favoriete keuken bij jou thuis. Viva Italia!

Jamie kookt Italië

€ 33,99
Jamie kookt Italië

Dit Italiaanse kookboek is al meer dan zestig jaar het best verkochte kookboek in Italië. Alle recepten zijn traditioneel, geworteld in de Italiaanse cultuur, verzameld vanuit heel Italië en ook met de specialiteiten uit elke regio. De recepten zijn zo herschreven dat het buiten Italië ook begrijpelijk is, en de gerechten zijn dan ook gemakkelijk te bereiden voor iedereen. De Zilveren Lepel is dé bekende kookboekenreeks over de Italiaanse keuken die je moet hebben. Het is dan ook niet voor niets één van onze favoriete Italiaanse kookboeken.

De Zilveren Lepel

€ 52,99
Cover de zilveren lepel

“Oh! Komen ze echt al over een halfuur? Wat moet ik in dan vredesnaam voor ze koken? En… houd je dat ook aan vanavond?” Komen deze woorden je bekend voor? Goed nieuws, want dan is het nieuwste boek van Big Mamma, “Big Mamma in 30 minuten”, écht iets voor jou. Big Mamma kwam eerder al met het boek Italiaanse recepten, vol met 480 klassieke gerechten. Maar omdat klassiek Italiaans soms net even wat tijd kost – en het daar soms aan ontbreekt – komen ze nu met een boek écht Italiaans eten dat je zo op tafel zet.

Big Mamma in 30 minuten

€ 32,50
Big Mamma in 30 minuten

Nog meer Italiaanse kookboeken:

Dit boek is het vervolg op het succesvolle “The Lemon Kitchen kookboekDe hoofdrol is wederom weggelegd voor de biologische citroen – hét wonderingrediënt voor in de keuken. Maak het verfrissende citrusjam-trio of een crunchy pasta met courgette en ook broodkruim. En wat dacht je bijvoorbeeld van feestelijke antipasti en de klassieker melanzane di parmigiano? Jadis’ recepten zijn duurzaam, eenvoudig en bovenal rijk van smaak. Kortom, food for the soul! 

The Lemon Kitchen Sicilië

€ 22,50
Cover The Lemon Kitchen Sicilië

Italiaans eten is natuurlijk comfortfood van de zuiverste soort, daar is iedereen het vast over eens. Sergio Herman is net als zovelen onder ons al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wie wordt er niet gelukkig van een bord goede pasta? De Italiaanse keuken is dan ook over de hele wereld geliefd en behoort tot het culinair erfgoed. Maar er lijken vaak alleen authentieke gerechten te worden gekookt; er wordt weinig met nieuwe smaakcombinaties geëxperimenteerd. Daar brengt Sergio verandering in met zijn take op de cucina nuova.

New Italian

€ 39,99
Sergio Herman New Italian

Dit kookboek staat vol met prachtige foto’s en ook duidelijke stap-voor-stapaanwijzingen. Of je nu voor het eerst pasta gaat maken of dat al jaren doet, laat je inspireren door de De Pastaman en creëer je eigen originele kunstvormen van pasta. Je vindt meer dan 40 recepten voor heerlijke pastamaaltijden, maar ook voor sauzen en vullingen. Wat ons betreft mag De Pastaman van Mateo Zielonka dus niet ontbreken op de boekenplank of in je keuken.

De Pastaman

€ 24,99
cover de pastaman
Italiaanse kookboeken

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!