Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Boek uitgelicht: Big Mamma – Italiaanse recepten

Boek uitgelicht: Big Mamma – Italiaanse recepten

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken voor jou op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek voor de Italië-liefhebber: Big Mamma - Italiaanse recepten.

Écht goed eten

Geen tripje Parijs zonder een bezoek aan onze favoriete Italiaanse trattoria East Mamma. We horen je denken; Italiaans eten in Frankrijk? Tja, wij weten ook niet waarom Stella di Viesto alleen Italiaanse tentjes opent in Frankrijk (Parijs, Lille) en Londen en niet in Italië zelf, maar zo kunnen we in ieder geval ook buiten de Italiaanse landsgrenzen genieten van écht goed Italiaans eten. Overigens kan dat thuis ook, met dit fijne kookboek vol 480 klassieke gerechten. Kijk voor een voorproefje van een Italiaans menu a la Big Mamma op foodiesmagazine.nl.

Big Mamma, Ciro Cristiano. Big Mamma. Uitgeverij Good Cook. 480 pagina’s. Prijs: 25,95 euro.

Haal Italië naar huis

(klik op de foto of titel om de recepten te bekijken)

Met bruschetta met mozzarella en ingelegde groenten

bruschetta met mozzarella en ingelegde groenten

Of pasta met gehakt, tomaat en venkelzaad

Pasta toscana met gehakt en venkelzaad

Misschien liever citroentaart met basilicumroom

Citroentaart met citroen-basilicumroom en grapefruit

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!