Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
bruschetta met mozzarella en ingelegde groenten

Crocky balboa – bruschetta met mozzarella en ingelegde groenten

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel voor de pickles de rode ui en snijd hem in ringen. Schil de rammenas en snijd hem in dunne plakjes (liefst met een mandoline). Breng in een pan de sherryazijn aan de kook met een gelijke hoeveelheid water en de suiker en laat 10 minuten koken. Neem de pan van het vuur en leg de groenten erin. Laat ze 5 tot 6 minuten marineren. Haal de groenten eruit en dep ze droog met keukenpapier.

  2. Snijd voor de bruschetta de mozzarella en komkommer in blokjes en de kerstomaten in tweeën. Hak het basilicum. Roer met een vork het basilicum en een scheutje olijfolie grof door de ricotta. Rooster de sneden brood. Bestrijk ze met de ricotta en verdeel de groenten, pickles, mozzarella en basilicumblaadjes erover. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.

Tip: We hebben schaamteloos van de Britten het goede idee gepikt van lichtzure pickles als contrast met de romige mozzarella. En met meergranen- of volkorenbrood krijg je nog meer smaak.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Big Mamma

€ 34,99
Cover voor Big Mamma