Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
bruschetta met mozzarella en ingelegde groenten

Crocky balboa – bruschetta met mozzarella en ingelegde groenten

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De licht pittige rammenas geeft een lekkere pit aan dit smaakvolle broodje.
Tip
We hebben schaamteloos van de Britten het goede idee gepikt van lichtzure pickles als contrast met de romige mozzarella. En met meergranen- of volkorenbrood krijg je nog meer smaak.

Bereiding

  1. Pel voor de pickles de rode ui en snijd hem in ringen. Schil de rammenas en snijd hem in dunne plakjes (liefst met een mandoline). Breng in een pan de sherryazijn aan de kook met een gelijke hoeveelheid water en de suiker en laat 10 minuten koken. Neem de pan van het vuur en leg de groenten erin. Laat ze 5 tot 6 minuten marineren. Haal de groenten eruit en dep ze droog met keukenpapier.

  2. Snijd voor de bruschetta de mozzarella en komkommer in blokjes en de kerstomaten in tweeën. Hak het basilicum. Roer met een vork het basilicum en een scheutje olijfolie grof door de ricotta. Rooster de sneden brood. Bestrijk ze met de ricotta en verdeel de groenten, pickles, mozzarella en basilicumblaadjes erover. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Big Mamma

€ 34,99
Cover voor Big Mamma

Wat is rammenas?

Rammenas, of zoals wij hem beter kennen: de “Japanse radijs”, is verwant aan de gewone radijs en rettich. De bekendste soorten zijn rond met een zwarte schil en hebben vanbinnen een witte kleur, maar ze zijn ook verkrijgbaar in een langwerpige vorm met witte of groene kleur. Hij is groter dan de gewone radijzen uit de supermarkt, maar minstens net zo lekker. Deze groente is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine C en kalium, antioxidanten en vezels. Doordat er veel water in zit, draagt het ook bij aan een goede hydratatie. Hij groeit in ons eigen land en is het lekkerst in de lente en nazomer. Ondanks deze beperkte periode kun je het gehele jaar door rammenas kopen. Daardoor kun je hem gebruiken in verschillende gerechten, zoals saladessoependipsaus, roerbakgerechten, op een broodje of als snack. Super veelzijdig dus!

Hoe smaakt rammenas?

De textuur van deze knolgroente is hetzelfde als een normale radijs en dus lekker knapperig. Hij smaakt wel een stuk milder dan de gewone radijs. Sommige mensen vinden dit lekkerder, omdat het iets minder scherp is en dus ook heerlijk fris is wanneer je hem rauw door een salade mengt of eet als snack.

Wanneer je rammenas verwarmt, kan de smaak wat minder scherp en zachter worden, maar behoudt het wel de lichte pit. Hierdoor is hij ook heerlijk door je favoriete roerbakschotels of als basis voor je bijgerecht.